• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbogom Žil

Autor mondo.rs

U Nici je sahranjen Žil Bjanki, vozač Formule 1, koji je preminuo pre četiri dana od posledica udesa na trci u Japanu

Francuski vozač Žil Bjanki sahranjen je u rodnoj Nici, u prisustvu članova porodice, prijatelja i brojnih kolega iz Formule 1.

Nakon što je kovčeg iznet iz kapele, u kojoj je nalazila i njegova kaciga koju je nosio vozeći za ekipu Marusi, zazvonila su zvona, a okupljeni su svečano aplaudirali.

Sahrani u Francuskoj prisustvovali su predstavnici Marusije, predsednik FIA Žan Tod, ali i brojni bivši i sadašnji vozači Formule 1.

Poslednju poštu Bjankiju odali su Alan Prost, Roman Grožan, Felipe Masa, Niko Hulkenberg, Danil Kvajt, Džejson Baton, Sebastijan Fetel, Niko Rozber, Luis Hamilton, koji se i na Twitteru oprostio od francuskog vozača.

Bjanki je preminuo u petak u 25. godini, posle devet meseci provedenih u komi, nakon što je na trci u Japanu doživeo teške povrede glave, kada je po velikoj kiši, u sumrak, naleteo na vozilo koje je izvlačilo bolid Zaubera sa staze.

Ispred katedrale, u kojoj je održana služba za Žila, nalazio se veliki potret francuskog vozača.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) predložila je da se bolid sa brojem 17 zauvek povuče iz upotrebe u znak sećanja na Bjankija, dok se razmatra i da u nedelju na sledećoj trci F1 u Mađarskoj na Hungaroringu minutom ćutanja bude odata pošta prerano preminulom vozaču.

Žil Bjanki je ukupno 51. vozač koji je izgubio život na auto trkama, a prvi koji je umro od povreda dobijenih na trci Formule 1 još od Airtona Sene, koji je poginuo 1994. godine na stazi u Imoli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC