• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuka nadmašio Španovićevu

Autor mondo.ba

Amel Tuka izabran je za najboljeg atletičara Evrope za mjesec jul. U akciji specijalizovanog portala european-athletics.org, najbolji bh. atletičar sakupio je 11.670 glasova, što je najviše do sada.

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka imao je izvanredne nastupe tokom jula, pa je u akciji specijalizovanog portala european-athletics.org odnio ubjedljivu pobjedu.

Sa rekordnih 11.670 glasova izabran je za najboljeg atletičara Evrope u sedmom mjesecu. Njegova fotografija na Facebooku imala je 11.670 lajkova i 585 dijeljenja, dok je na Twitter profilu privukao 220 posjetilaca , čime je oboren dosadašnji rekord srpske atletičarke Ivane Španović od prije par mjeseci.

Tuka je u prošlom mjesecu oborio državni rekord senzacionalnim trijumfom na debitantskom nastupu mitingu Dijamantske lige. U trci na 800 metara u Monaku 17. jula, zabilježio je vrijeme 1:42:51, dok je najbolji bio i na trkama u Velenju, Madridu i Belinconi.

Rezultat iz Monaka ujedno je i najbolji u svijetu ove sezone, čime je proglašen za favorita za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu ovog mjeseca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC