• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska čeka od 2007, Srbija od 2011.

Autor mondo.rs

Vreme je za još jedan vaterpolo spektakl. Neki bi rekli - veći od igre.


Svako ko voli vaterpolo uživaće. U subotu od 21.00, u Kazanju će se u finalu Svetskog prvenstva sastati Srbija i Hrvatska, kao i u finalu ovogodišnje Svetske lige.

Tačnije - nadamo se da će biti kao u finalu ovogodišnje Svetske lige, u kojoj su "delfini" osvojili zlato i potom doputovali u Rusiju, na završnicu Svetskog prvenstva.

Dakle, u subotu od 21.00 čas, reprezentativci Srbije pokušaće da tituli šampiona Evrope, Svetskog kupa i Svetske lige dodaju i naslov šampiona sveta.

Da bi to uradili, moraće da pobede Hrvate, trostruke uzastopne osvajače bronze i šampione sveta za 2007. godinu. "Delfini" su poslednji put bili na svetskom tronu 2009, u Rimu.

Svi se slažu da najbolji timovi igraju u najvažnijem meču i sa obe strane se čuju samo komplimenti za protivnika, ali i vera u svoju ekipu. Dve ekipe su smeštene u istom hotelu i svakodnevno se susreću.

Filip Filipović igrao je za reprezentaciju i te 2007, baš protiv Hrvata (na slici).

"Naš adut je odbrana. Taktika uvek postoji, ali kada utakmice krene... Finale je poseban događaj i sada ulazimo u meč sa verom u pobedu. Oni su kvalitetniji nego što su bili u Bergamu, rešili su problem olimpijske vize. Naši aduti su još velika želja i strpljenje", poruka je najboljeg vaterpoliste na svetu.

Dejan Savić, selektor "delfina" i osvajač svetskog zlata 2005. poručuje da predstojeći meč može ima ogroman značaj za igrače oba tima.

"Taj meč može da bude kruna karijere", rekao je on.

Andrija Prlainović jako je motivisan.

Srbija i Hrvatska igrali su međusobno 20 puta. Srbija vodi 11:7, uz dva remija.

"Oni čekaju na finale od Melburna 2007, mi od Šangaja 2011 (kada je Italija osvojila titulu, prim. novin). Motivi neće nedostajati. Hrvatska je fizički najdominantnija ekipa. Ne zaostajemo, a imamo neke druge kvalitete koje oni nemaju. Istrošene emocije se zaboravljaju kada se igra za zlato", poručio je on.

Kapiten Gocić je optimista.

"Pravi duel teškaša. Da bi pobedili, glava mora da bude hladna, da budemo zajedno i stalno strpljivi, bez obzira kako se sve odvija. Gajimo isti stil igre i neke veće priče nema".

FINA zlatnu medalju nagrađuje sa 80.000 dolara, srebro sa 70.000. Pobednik duela za bronzu (Grčka - Italija), osim olimpijske vize dobija i 60.000 dolara, dok poraženom pripada 50.000.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC