• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Sombreros“ oduševio Mostarce na Starom mostu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Skokovima sa Starog mosta u Mostaru Meksikanac Jonatan Parades osvojio je titulu svjetskog prvaka Red Bull Diving, svjetskog prvenstva u akrobatskim skokovima, koji su u subotu po prvu put održani u Mostaru.

Među najboljim svjetskim skakačima, titulom najboljeg na stanici Mostar okitio se Parades sa 480,90 bodova, dok je drugo mjesto zauzeo njegov sunarodnjak Serhio Guzman, a treće Dejvid Kolturi iz SAD-a.

"Ova pobjeda mi je jako značajna", kazao je Parades, koji nije skrivao oduševljenje Starim mostom i Mostarom.

Nakon što je Paradesu uručio nagradu za osvojeno prvo mjesto, legendarni mostarski skakač Emir Balić kazao je da ovaj događaj ima veliki značaj za Mostar, ali i za čitavu BiH, te poželio da se akrobatski skokovi u gradu na Neretvi održavaju redovno kako i tradicionalni.

Svjetsko takmičenje u akrobatskim skokovima je ispod Starog mosta okupilo oko 15 hiljada gledalaca iz cijele regije, dok je spektakularne skokove putem medija pratio milionski auditorijum.

"Ovo je veliki događaj za Mostar i moram reći da sam radostan što su se svjetski poznati skakači došli takmičiti za titulu najboljeg u mom gradu", rekao je višestruki i aktuelni šampion mostarskih tradicionalnih skokova Lorens Listo, koji je nagradu za drugo mjesto uručio Serhiju Guzmanu, nakon što je i sam uživao u akrobatskim skokovima sa Starog mosta.

U sklopu programa punog adrenalina publika je imala priliku uživati i u nesvakidašnjem performansu čeških surfera koji su izveli pravi spektakl na Neretvi ispod UNESCO-vog zaštićenog spomenika, koji je danas bio u centru svjetske javnosti.

Prije samog početka Mostar Sevdah Reunion je publiku počastio popularnom sevdalinkom 'Čuda jada od Mostara grada', nakon čega je, ispred kluba skakača u vodu "Mostari", izvedbom čuvene mostarske laste, Admir Delić svima poželio dobrodošlicu na skokove u Mostaru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC