• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav preokret: Đoković pobedio nervozu!

Autor mondo.rs

Tek na 0:3 u trećem setu, uz dva brejka zaostatka, "Broj 1" trgao se iz letargije i plasirao u četvrtfinale jedinog Masters turnira koji do sada nije osvajao.

Na semaforu je pisalo: (1) Novak Đoković – (12) David Gofan 6:4, 2:6, 0:3, kada se "Broj 1" trgao iz letargije!

Tome je, ruku na srce, doprineo i strah od najveće pobede Belgijanca u karijeri, koji je servirajući za 0:4 u trećem setu i potvrdu drugog brejka napravio duplu servis grešku i poveo našeg asa ka velikom preokretu.

Na šest uzastopnih gemova Gofana, Đoković je uzvratio istom merom i na kraju se plasirao u četvrtfinale – 6:4 u trećem setu.

Posle slabe igre i nervoznog nastupa (uz jedan slomljen reket), Đoković će se na jedinom Masters turniru koji nije do sada osvajao u borbi za polufinale sastati sa starim rivalom (5) Stenom Vavrinkom, koji ga je porazio u finalu Rolan Garosa ove sezone.



Đoković je u duelu sa Belgijancem bio korak od eliminacije, ali je na čudesan način uspeo da se izvuče i napravi veliki preokret za treći trijumf u isto toliko dosadašnjih međusobnih okršaja. Srbin je dobio prvi set posle velike borbe, ali je u drugom bio gotovo neprepoznatljiv.

Nervozan i pasivan pravio je brojne greške, što je izuzetno raspoloženi i motivisani Gofan, trenutno 14. na ATP listi, umeo da iskoristi i kazni. Početak trećeg seta nagoveštavao je da od Đokovićeve titule u Sinsinatiju ni ove godine nema ništa, i to u njegovom 11. učesću na ovom turniru na kom ima skor 0-4 u finalima.


Odlični Belgijanac napravio je dva brejka i poveo 3:0, a onda su se kod Đokovića "upalile lampice" i zaigrao je kao preporođen. Dva puta je oduzeo servis protivniku i izjednačio na 3:3, da bi u ostatku duela dominantnom igrom, ponajviše zahvaljujući izuzetnoj mentalnoj snazi, rutinski završio posao nakon sat i 45 minuta atraktivne borbe.

Đokovićev naredni Vavrinka ranije danas savladao je Hrvata Iva Karlovića u dramatičnom meču sa 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5). Karlović, prvi server ATP tura, napravio je duplu grešku na meč loptu i potom izgubio duel.



Turnir u američkoj državi Ohajo igra se za ukupan nagradni fond od 4,45 miliona dolara, a titulu brani Švajcarac Rodžer Federer, šestostruki osvajač. Novak je u četiri finala u Sinsinatiju, poslednjem velikom turniru pred US Open, gubio dva puta od Federera (2009, 2012) i dva puta od Endija Mareja (2008, 2011), koji ga je savladao prošlog vikenda u finalu Mastersa u Montrealu.

A, baš posle tog finala, u kojem je imao problema sa podlakticom desne ruke, svetski "Broj 1" Novak Đoković namerio se na ispisivanje istorije! Osvoji li Masters u Sinsinatiju postaće prvi teniser u istoriji koji je podigao pehar na svakom od turnira kategorije 1.000.

Đoković i Gofan sastali se treći put u karijeri, a Belgijanac u dva duela iz 2013. godine nije uspeo da uzme ni set našem teniseru. Na Rolan Garosu bilo je 3:0, a u Sinsinatiju, takođe u 3. kolu, 2:0. Nakon što je u prvom bio slobodan, Đoković je na startu turnira rezultatom 7:5, 6:2 izbacio 41. tenisera sveta, Benou Pera, mada je i u tom duelu ispoljio znake slabosti i nervoze.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Aleksandar Dolgopolov – Jerži Janovic 6:3, 3:6, 6:4
Ivo Karlović – Sten Vavrinka 7:6, 6:7, 6:7
Novak Đoković – David Gofan 6:3, 2:6, 6:3
Tomi Robredo – Tomaš Berdih 0:6, 1:6
Marin Čilić – Rišar Gaske (21.15)

PAROVI ČETVRTFINALA:

(1) Novak Đoković/ – (5) Sten Vavrinka
Aleksandar Dolgopolov – (6) Tomaš Berdih

(7) Marin Čilić/(12) Rišar Gaske – (16) Grigor Dimitrov/(13) Endi Marej
(8) Rafael Nadal/Felisijano Lopez – (2) Rodžer Federer/(15) Kevin Anderson

Teniser Srbije Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Poljak Marcin Matkovski plasirali su se danas u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju, pošto su pobedili južnoafričko-američki dubl Rejvena Klasena i Radživa Rama 7:6, 6:4.

Šesti nosioci Zimonjić i Matkovski su pobedili za sat i 22 minuta. Oni su prvi set dobili u taj-brejku 7:4, a u devetom gemu drugog seta napravili su brejk kojim su obezbedili plasman u četvrtfinale.

Zimonjić i Matkovski će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela brazilsko-austrijskog para Bruna Soareša i Aleksandera Peje i trećih nosilaca, holandsko-rumunske kombinacije Žana Žilijena Rojera i Horije Tekaua.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC