• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana samo najavila podvig!

Autor mondo.rs

Pobeda na Australijan openu 2014. ostaje jedina koju je Ana Ivanović ostvarila u 10 okršaja sa Serenom Vilijams.

Ana Ivanović zapretila je Sereni Vilijams, imala šanse da najbolju teniserku sveta dovede na rub poraza, ali se njihov meč u četvrtfinalu turnira u Sinsinatiju završio očekivanim ishodom. Šteta!

Vilijams je u finišu drugog seta nadoknadila brejk zaostatka, u trećem se vratila iz deficita od 0:2 i slavila rezultatom 3:6, 6:4, 6:2.

Time je međusobni skor sa Anom popravila na 9:1, uz jedini poraz u osmini finala prošlogodišnjeg Australijan opena. Od tada su se sastale pet puta i Srpkinja je u tri meča uspevala da osvoji set, ali ne više od toga.

STATISTIKA

Vineri: Ana 18, Serena 35 Neiznuđene greške: Ana 32, Serena 36 Realizacija brejk lopti: Ana 6/11, Serena 8/15 Asovi: Ana 2, Serena 11 Duple servis greške: Ana 11, Serena 9

Četvrtfinalni meč počeo je po jakom suncu, brejkom veteranke sa Floride, ali je Ana zaigrala odlično i samouvereno, preokrenula na 4:1 i čak propustila šansu da napravi treći uzastopni brejk, za vođstvo od 5:1.

Serena se tu prenula, "zapela" iz sve snage i smanjila na 4:3, da bi Ivanovićeva sa dva fenomenalna reterna i dvostrukom servis greškom Amerikanke vratila prednost i došla u poziciju da servira za 1:0 u setovima.

I šta je onda uradila? Osvojila gem bez izgubljenog poena!

Naravno, ništa time nije bilo rešeno, štaviše, tek je trebalo odigrati mnogo kvalitetnih udaraca i zadržati mentalnu čvrstinu.

To se potvrdilo u prvom delu drugog seta, kada je Amerikanka iskoristila Anine greške da povede 3:0, ali je desetak minuta kasnije rezultat već bio nerešen - 3:3.

Usledio je brejk Ivanovićeve, za drugu seriju od 4:0 večeras i preokret, ali onda nažalost i ribrejk Serene, koja je čak dva od četiri poena u tom gemu dobila uz "naklonost" vrha mreže - 4:4. Bili su to neki od prelomnih trenutaka...

Ana je pri rezultatu 4:5 servirala za ostanak u setu i nije uspela.

Spasila je dve vezane set lopte, zatim ishitrenim pokušajem vinera propustila šansu za 5:5, da bi 33-godišnja protivnica posle mnogo borbe iskoristila četvrtu set loptu, kada je izlaskom na mrežu primorala Anu da pošalje bekhend paralelu u aut...

Odlučujući set doneo je Anino vođstvo od 2:0, koje se ispostavilo kao "labudova pesma".

Nakon što je Serena uzvratila brejkom u četvrtom gemu, iskoristivši treću šansu, od 15 poena do kraja meča uzela je čak 12 i lišila Ivanovićevu nade u trijumf mnogo pre prve meč lopte.

Šteta, ali nadamo se da će se Ani nešto "vratiti" na US openu, koji počinje 31. avgusta.

U Sinsinatiju imamo još dva aduta - Novak Đoković je već u polufinalu i sastaće se sa Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim, dok Jelena Janković u subotu od 1.00 po našem vremenu igra četvrtfinale protiv Ane Karoline Šmiedlove, 20-godišnje Slovakinje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC