• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković globalni ambasador UNICEF!

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta dobio je veliko priznanje za dosadašnji humanitarni rad. Pored toga, Fondacija Novak Đoković postala je partner Svetske banke na polju promovisanja razvoja dece u ranom uzrastu.

Fond Ujedinjenih nacija za decu i omladinu (UNICEF) u četvrtak je u Njujorku imenovao Novaka Đokovića za svog globalnog ambasadora dobre volje.

Time je srpski teniski as dobio svojevrsno unapređenje, s obzirom na to da još od 2011. u ime Unicefa deluje u svojoj zemlji, kao nacionalni ambasador.

"Novak Đoković je istinski šampion za svu decu sveta. Pokazao je da snažan glas i snažno delovanje mogu da unaprede položaj dece, posebno one najmlađe", rekla je Joka Brant, zamenica izvršnog direktora Unicefa.

Novak već godinama pruža nesebičnu podršku unapređenju života dece, posebno one najmarginalizovanije.

Naročito se fokusira na značaj obrazovanja i razvoja u ranom detinjstvu, s obzirom na to da je danas u svetu opšteprihvaćeno mišljenje da deca koja imaju adekvatnu negu, zaštitu i stimulaciju pre polaska u školu, imaju veću mogućnost da dostignu svoj puni potencijal.

"Čast mi je što sam postao ambasador dobre volje za UNICEF i što ću nastaviti da branim i podržavam prava deteta. Trudiću se da pomognem da se svakoj devojčici i svakom dečaku omogući nega i optimalan razvoj u ranom detinjstvu", rekao je Đoković.

"Rane godine života su od ključnog značaja. Kada su u najranijoj dobi dobro negovana i kada se o njima dobro brine, deca imaju veće šanse da prežive, zdravo odrastaju i manje se razboljevaju, da razvijaju svoje misaone, jezičke, emocionalne i socijalne veštine i postanu produktivni i uspešni građani".

Novak je u ulozi nacionalnog ambasadora Unicefa posećivao predškolske ustanove u Srbiji. Njegova podrška, kao i podrška Fondacije Novak Đoković, pomogli su da se uspostave fleksibilniji, kvalitetniji i inkluzivniji predškolski obrazovni programi za neku od najugroženije dece u našoj zemlji.

Đoković je u Njujorku potpisao i Memorandum o razumevanju između Svetske banke i Fondacije Novak Đoković, utvrđujući na koji način ove dve institucije mogu da postanu bliži partneri u promovisanju razvoja dece u ranom uzrastu.

Osvajač 54 ATP titule, uključujući devet grend slem turnira, ovim je stao u red prethodnih i sadašnjih Unicefovih ambasadora dobre volje, među kojima su Odri Hepbern, Dejvid Bekam, Hari Belafonte, Orlando Blum, Kejti Peri, Rodžer Mur, Šakira, Maksim Vengerov, Serena Vilijams i drugi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC