• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija: Bolt UNIŠTIO Getlina!

Autor mondo.rs

Kakva dominacija najboljeg svih vremena!

Na100 metara stotinka.

Na 200 – VJEČNOST!

Najbolji sprinter svih vremena Usein Bolt odbranio je svjetsko zlato na 200 metara tako što je u finalnoj trci u Pekingu, na "Ptičijem gnijezdu", deklasirao velikog rivala Džastina Getlina.

"Jusi", kako ga od milošte zove TV prezenter RTS, Duško Korać, ovo je jubilarno 10. zlatno na svjetskim prvenstvima!

A, prije početka šampionata svijeta, malo ko je očekivao ovakav epilog u dvije najatraktivnije discipline.

Amerikanac Getlin (34) je u Peking došao sa najboljim rezultatima sezone na 100 i 200, ujedno najboljim rezultatima u karijeri u tim disciplinama (nakon što je dva puta bio supendovan zbog dopinga), a kući otišao sa dva srebra.

Visoki Jamajkanac, iako je cijele godine imao povrede i nije bio među pet najboljih u obje discipline (200 nije ni trčao, praktično) odbranio je oba zlata i nastavio dominaciju u ovoj disciplini u kojoj je, kada su finala svjetskih prvenstava i olimpijskih igara u pitanju, posljednji put poražen još 2007. u Osaki i to od Tajsona Geja!

Od tada, na 200 metara: zlatni na OI u Pekingu 2008, zlatni na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009. uz svjetski rekord 19,19, zlato na Svjetskom prvenstvu u Daeguu 2011, zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, zlato na Svjetskom prvenstvu u Moskvi, a onda i zlato u Pekingu, gdje je sve i počelo, iako 200 metara nije ni trčao 2015. godine.

Sve ovo ISTO važilo bi i u trkama na 100 metara da Bolt u Daeguu prije četiri godine nije krenuo ranije nego što je trebalo i tako se diskvalifikovao...

Podsjećamo, od SP u Berlinu 2009. godine Bolt (29) je aktuelni svjetski rekorder na 100 (9,58) i 200 metara (19,19), a u Pekingu je zlata osvajao rezultatima 9,79 i 19,55!

...
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Pravda je i ovaj put pobijedila kada je u pitanju atletika. Bravo Bolt. Dokazao si ovim americkim narkomanima da treba da prestanu trcati u tvojim disciplinama. Dzaba se znoje. Narkoman je bio uvjeren da ce te dobiti, al malo sutra.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC