• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bronza za Ivanu! Bravo, kraljice!

Autor mondo.rs

Ivana Španović je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Skočila je 7.01 metar, što je novi nacionalni rekord Srbije. Amerikanka Bartoleta prva (7,14), Britanka Proktor druga (7,07).

Nadala je, obećala je da će da leti preko sedam metara na Svetskom prvenstvu u Pekingu i ispunila je obećanje!

Ivana Španović je dva puta letela danas preko sedam metara - oba puta 7,10 metar (u prvoj i poslednjoj seriji finala), ali to joj nije bilo dovoljno za više od bronzane medalje. Nismo tužni, štaviše!

Bravo, Ivana, svaka ti čast!

Imala je Ivana srebrnu medalju u džepu u poslednjoj seriji, ali je Amerikanka Tijana Bartoleta skočila fenomenalnih 7,14 metara i osvojila zlato.

Drugo mesto pripalo je Britanki Šari Proktor koja je takođe dva puta išla preko sedam metara - 7,07 i 7,01. Taj skok od 7,07 doneo joj je srebrnu medalju.



Čestitka ministra sporta Vanje Udovičića:

"Ovo je još jedna u nizu medalja koja potvrđuje da je Ivana u samom atletskom svetskom vrhu i da  svakim takmičenjem pomera svoje granice, a time i nacionalne rekorde. Koliko je veliki uspeh  pobediti sebe kada je najteže i kada se od vas najviše očekuje, znam kao nekadašnji sportista i na  tome joj od srca čestitam. Ponosan sam što sam ministar jednoj takvoj sportistkinji i duboko  verujem da je upravo Ivana ta koja će nas obradovati dugo čekanim olimpijskim sjajem u atletici.  Svaka čast Ivana".

- TOK FINALNE SERIJE -

PRVA SERIJA: Više od sedam metara!!! 7,01!!! Prva je, Ivana je odmah prva! Novi nacionalni rekord!

...
Izvor: YouTube


Kada je odlazila u Peking, u ćaskanju sa Zoranom Arunović (streljaštvo) poručila joj je da obrati pažnju na takmičarku sa brojem 762. "Ona će da ide preko 7 metara", rekla je Ivana, misleći na samu sebe, razume se.

Koliko samopouzdanja!

Dve takmičarke su blizu Ivane, ali ne i da je ugroze: Kanađanka Kristabel Niti skočila je u prvoj seriji 6,95, baš kao i Amerikanka Tijana Bartoleta, ali u drugom pokušaju.

DRUGA SERIJA: Nažalost, prestup. Ali, i dalje je naša Ivana prva.

TREĆA SERIJA:
Počela je treća serija. Sve koje su do sada skakale su daleko ispod Ivane, ili su prestupile. Amerikanka Bartoleta je doskočila do 6,87 u trećem pokušaju. Lošije nego u drugom. Kanađanka Kristabel Niti je prestupila. Ivana je opet prestupila.

Ivana više nije prva. Britanka Šara Proktor, koja je skakala poslednja i doskočila je do 7,07 metara. To je novi nacionalni rekord Velike Britanije. Nijedna Britanka pre Proktor nije skakala iznad sedam metara do sada.

ČETVRTA SERIJA: Ivana je u četvrtom pokušaju letela do 6,86 metara.
Amerikanka Bartoleta samo 6,62, Kanađanka Niti 6,69. Vodeća Proktor jeopet išla preko sedam metara - 7,01!

PETA SERIJA:
Za sada nema promena... Kanađanka Niti je skočila 6,84, a Amerikanka Bartoleta 6,94. A Ivana - 6,98! Uh! Britanka Proktor je prestupila.

ŠESTA (poslednja) SERIJA:
Čeka se konačni obračun Srpkinje i Britanke! Kristabel Niti je prestupila. Ivana ima medalju. Tijana Bartoleta  je skočila sjajno - 7,14 metara!!! Amerikanka je prešla u vođstvo, a Prktor je prestupila. Još jednom Ivana je skočila preko sedam metara, opet 7,01! Ma, bravo Ivana, kraljice naša!!!

Bronzana medalja na Svetskom prvenstvu!

PODIJUM:

zlatna medalja - Tijana Bartoleta 7,14 metara
srebrna medalja - Šara Proktor 7,07
brontana medalja - Ivana Španović - 7, 01

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC