• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Zvezde u Partizan 1, 6 iz Partizana u Zvezdu

Autor mondo.rs

Učesnik Lige šampiona, srpski šampion Partizan doveo juniorskog reprezentativca Radomira Draškovića iz BVK Crvena zvezda. Partizan pozajmio Zvezdi šest igrača.

 Partizan doveo igrača Zvezde Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Za razliku od nekih drugih sportova, odnosi vaterpolo klubova Partizan i Crvena zvezda su partnerski, prijateljski.

Ova dva kluba imaju običaj da razmenjuju igrače, a pre nekoliko sezona upravo su igrači iz Partizana vodili Zvezdu do titule prvaka Evrope.

Pred početak nove sezone, Partizan je iz Crvene zvezde doveo juniorskog reprezentativca Radomira Draškovića (trogodišnji ugovor).

Sa druge strane, crno-beli su pozajmili Zvezdi čak šestoricu mlađih igrača, koji će imati priliku da igraju i da se dokazuju, kako bi se, eventualno, vratili u redove sedmostrukog šampiona Evrope.

Reč je o Nikoli Japundžiću, Aleksandru Andrejeviću, Mihajlu Repanoviću, Nikoli Raduloviću, Nemanji Bakiću i Filipu Janković.

"Za njih će biti dobro da igraju u narednoj sezoni, a kada se ona završi, u zavisnosti od situacije, videćemo hoće li se vraćati. Reč je, dakle, o pozajmici", rekao je trener Partizana Vladimir Vujasinović za "Sportski žurnal".

Iz Partizana je otišao Dušan Mandić, a došli su, osim Draškovića, 19-godišnji Danilo Adžić (iz kotorskog Primorca) i 22-godišnji Grk, Dimitris Tikas (iz Vuljagmenija).

Partizan će novu sezonu igrati sa izrazito mladim sastavom, a nosioci igre biće seniorski reprezentativac Nikola Jakšić, potom Gavril Subotić, Drašković, Draško Gogov, Danilo Adžić, Marko Manojlovi... Tu je, naravno, i golman Dimitrije Rističević.

Svi oni su juniorski reprezentativci Srbije (osim Adžića, koji je crnogorski juniorski reprezentativac) i igraće na predstojećem Svetskom juniorskom prvenstvu u Kazahstanu (od 4. do 12. septembra). Protivnici Srbije su Australija, Iran, Meksiko i Argentina.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC