• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska rekorderka: Mogu više!

Autor mondo.rs

Ivana Španović oseća da može više od nacionalnog rekorda (7,02) koji je u četvrtak postavila u Cirihu.

Srpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović izjavila je posle briljantnog nastupa i pobede na mitingu Dijamantske lige u Cirihu da je sposobna za još veće domete.

Španovićeva je trijumfovala rezultatom 7,02 metara, što je novi državni rekord, potvrdivši sjajnu formu samo šest dana nakon prvenstva sveta u Pekingu, gde je osvojila bronzanu medalju daljinom 7,01 metara.

Najduži skok srpska atletičarka je ostvarila u šestoj seriji i revanširala se Amerikanki Tijani Bartoleti, svetskoj prvakinji iz Pekinga, koja je zauzela drugo mesto skokom od 6,97 metara.

"Takmičenje je bilo vrlo uzbudljivo. Pre svega, posebno mi je drago što sam uspela da ostanem pribrana i smirena pred treću seriju posle prva dva prestupa. Posle Tijaninog skoka u šestoj seriji samo sam se nasmejala i sa zadovoljstvom prihvatila izazov. Ovog puta završila sam takmičenje u moju korist sa novim nacionalnim rekordom. Meni lično izuzetno je važan i skok od 6,93 metara sa vise od 15 centimetara rezerve, koji je samo pokazatelj da mogu mnogo više i od ovih 7,02, ali ima vremena za nove podvige", rekla je Ivana.

 Trener Goran Obradović naveo je da je isprobano korigovanje zaleta u odnosu na Peking da bi Ivana bila što brža na zaletištu, što je rezultiralo sa prva prestupa.


""U trećoj i četvrtoj seriji Ivana je imala odlične skokove preko 6,90 metara, tačnije 6,93 i 6,90, a onda se na stadionu Lecingrund ponovila scena iz Pekinga. Bartoleta je u šestoj seriji skočila 6,97, međutim, Ivana je na najsjajniji mogući način odgovorila na skok svetske šampionke i pobedila sa 7,02 novim ličnim i nacionalnim rekordom", kazao je Obradović.

Španovićevu već u nedelju 6. septembra očekuje novo takmičenje u Berlinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC