• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još dve, još samo dve!

Autor mondo.rs

Sada je jasno – pobede li Keniju i Argentinu, srpske odbojkašice biće sigurne učesnice Olimpijskih igara u Riju.

Još dve pobede i – Rio!

Bez obzira na rasplet u ostalim mečevima...

Posle današnje pobede nad Kubom od 3:0, ali i ostalih rezultata na Svetskom kupu u Japanu, postalo je jasno da će naše najbolje odbojkašice pobedama nad slabaškom Kenijom i solidnom Argentinom (a, sve drugo bila bi senzacija) obezbediti plasman na Olimpijske igre 2016. godine u Brazilu, kao jedna od dve najbolje selekcije na turniru.

Trenutno, Rusija, Kina i Srbija imaju skor 8-1, Amerikanke su porazom od Ruskinja (25:17, 31:29, 25:23) pale na 7-2, koliko će imati i Japan ako pobedi kasnije, ali...

Bez obzira na bodove, prvo merilo prilikom formiranja konačne tabele biće broj pobeda, pa tek onda bodova (jer se za pobede od 3:0 i 3:1 dodeljuju tri, a za pobedu od 3:2 dva boda). Šta to konkretno znači?

TABELA (skor, bodovi): Rusija 8-1 (25), Kina 8-1 (24), Srbija 8-1 (21), SAD 7-2 (22), Japan 6-2 (19), Dominikanska Republika 4-5 (13), Argentina 4-5 (11), Južna Koreja 3-5 (9), Kuba 2-7 (6), Peru 1-8 (4), Kenija 1-7 (3), Alžir 0-8 (0).

Odbojkašice SAD od danas više ne mogu da računaju na skor 10-1, koji će imati Srbija ako pobedi u subotu i nedelju. Znači, konkurentkinje mogu da nam budu samo Rusija ili Kina. Ali, koliko sutra, ove dve reprezentacije odigraće međusobni meč u pretposlendnjem kolu, posle čega će jedna ekipa morati da zabeleži drugi poraz na turniru.

Nema dileme – još dve pobede i KRAJ!



Devojke su jutros u Komakiju pobedile Kubu (25:22, 25:19, 25:15 i stigla do osme uzastopne pobede na Svetskom kupu u Japanu.

U prethodnih devet kola srpske odbojkašice savladale su SAD, Peru, Alžir, Južnu Koreju, Dominikansku republiku, Rusiju, Japan i Kubu a jedini poraz doživele su na startu turnira od kineske selekcije.

Naredni protivnik izabranicama selektora Zorana Terzića biće reprezentacija Kenije sa kojom se sastaju u subotu od osam časova po našem vremenu.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC