• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Nismo znali gde smo na terenu

Autor mondo.rs

Selektor srpskih odbojkašica sa četvrtfinalne utakmice EP nosi i razočaranje zbog pristupa i igre u prva dva seta...

Zoran Terzić rekao je da mu je drago zbog plasmana u polufinale prvenstva Evrope, ali da mu je ostao "gorak trag" zbog grešaka koje je tim pravio u duelu sa Belgijom u Antverpenu.

"Obistinilo se ono čega smo se malo plašili, da ćemo stegnuti ući u meč. Razlog se zna - naše igračice su ubeđene da su po kvalitetu ispred Belgije. Zato svaka situacija kad ne vodimo bar pet-šest poena razlike pravi veliki problem i onda jednostavno nije više to ta ekipa, ta igra", rekao je Terzić.

Srbija je izgubila prvi set, drugi dobila "na razliku" i posle toga lako trijumfovala rezultatom 3:1.

"Videli su se naši problemi u prvom setu. Belgija je imala realizaciju, moram tako da kažem, nemam drugi izraz, bednih 23 odsto. Osvojili su samo šest poena iz napada, a dobili su set relativno lako, sve na naše greške i na to što ekipa ne zna gde se nalazi na terenu. Pobeda je draga, ali mi ostaje gorak trag kada tako igramo", kazao je Terzić.

"Nadamo se da možemo da prevaziđemo takve stvari. Naša ekipa se ne plaši nikoga i uvek igramo najbolje protiv ekipa koje su ispred nas na rang-listi, ali zato imamo problem sa onima koji su uslovno rečeno slabiji od nas. Tako je bilo i protiv Belgije. Na sreću smo taj drugi set dobili i posle više nije bilo problema".

Srbija će u polufinalu (subota) igrati protiv starog rivala - Rusije.

"Opet Rusija. Pobedili smo ih teško na Svetskom kupu, posle njihovog vođstva od 2:0. Ubeđen sam da ćemo odigrati bolje nego u četvrtaka, a da li će to biti dovoljno da pobedimo, to ne možemo da znamo", rekao je Terzić.

Kapiten Maja Ognjenović podseća da je i Rusija naš "dužnik" sa prošlog EP.

"Ispada da se non-stop nekom svetimo, pošto smo rekli da Belgijankama treba da vratimo za prethodno EP i meč za bronzu, ali možda i naredna utakmica treba da bude osveta, jer smo 2013. vrlo lako ispale od Ruskinja u polufinalu. Dobile smo ih na Svetskom kupu, mislim da imamo kvalitetnu ekipu, da smo u dobroj formi i nadam se najboljem".

Meč je po planu takmičenja trebalo da se igra u subotu od 18.30 časova, ali s obzirom na to da drugi polufinalni par čine domaćin Holandija i Turska, može se očekivati pomeranje naše utakmice u prvi termin - 15.30 časova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC