• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šteta, ništa od finala Srpkinja...

Autor mondo.rs

Sve pohvale zaslužuju srpske odbojkašice za borbenost i upornost, ali aktuelne evropske šampionke bile su prejake...

U finalu Evropskog prvenstva za odbojkašice u nedelju u Roterdamu igraće Holandija i Rusija.

Mogla je tamo da se nađe i reprezentacija Srbije, ali su aktuelne evropske šampionke, Ruskinje, bile prejake za izabranice Zorana Terzića - 3:1 (25:23, 25:23, 21:25, 25:22), tako da nam za utehu ostaje borba za bronzu protiv Turske (nedelja, 14 časova).

Motiv, ipak, ne bi trebalo da nedostaje u tom meču, jer bi pobedom srpske odbojkašice napravile krok više nego na prošlom Evropskom prvenstvu, kada su bile četvrte.

Nijednom tokom prvog seta neka od ekipa nije uspela značajno da se "odlepi", ali su u finišu Ruskinje uspele da dođu do dve set lopte i blok-autom iskoristile su drugu.

Prvi put nešto osetnija prednost za Rusiju - 11:8 u drugom setu. Imale su i 12:8, ali se naše odbojkašice nisu uplašile. Uspele su da smanje na samo poen zaostatka (13:12), a onda i da preokrenu - 14:15!

Posle perioda igre "poen za poen", ponovo su Ruskinje uspele da nam pobegnu i povedu 21:18. Izabranice Zorana Terzića pojačale su malo tempo, ali je opet rival došao do dve set lopte (24:22). Prva nije iskorišćena, druga jeste...

Dobro je počeo treći set po naš tim - 4:1. Ruskinje su uspele da se primaknu, ali posle video-čelendža, dosuđen je as u korist Srbije za 6:3. Nastavljeno je u istom ritmu i do najvećih "plus devet" za Srbiju (20:11). Uspele su Ruskinje da ublaže razliku, ali ne i da spasu set.

Kontra slika na startu četvrtog seta u odnosu na treći - 6:3 za Rusiju. Prednost je potom dostigla i osam poena, a Ruskinje su pokazale svu svoju snagu. Uz to, koristile su svaku grešku naših odbojkašica i izborile priliku da u nedelju brane titulu prvaka Evrope.

Uspele su Terzićeve izabranice da završnicu seta učine izuzetno neizvesnom kada su prišle na dva poena zaostatka (23:21 i 24:22), međutim, nisu imale snage za preokret.

U prvom polufinalu Holandija je ubedljivo savladala Tursku 3:0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC