• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolo se vraća kući!

Autor mondo.rs

Beograd će od 10. do 23. januara 2016. godine biti domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu. Danas su određene grupe u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srbija i Hrvatska zajedno u grupi u obe konkurencije!



Nešto manje od 100 dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva u vaterpolu u Beogradu. Glavni grad Srbije tako će, posle 10 godina, ponovo biti domaćin velikog takmičenja u ovom sportu.

Evropsko prvenstvo biće održano u Kombank Areni, koja će biti specijalno uređena za tu priliku, sa montažnim bazenom, koji će nakon šampionata, biti premešteno u Vrnjačku Banju, buduću bazu srpskih vaterpolista.

U Skupštini grada Beograda danas je održan žreb za ovo takmičenje na kojem će učestvovati 16 muških i 12 ženskih ekipa, što je najviše do sada u istoriji evropskih prvenstava. Srbija će imati ekipu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Domaćin takmičenja, Srbija, ujedno i branilac titule prvaka Evrope (a i aktuelni je svetski šampion), biće u grupi sa: Hrvatskom, Francuskom i debitantom Maltom.

MUŠKO TAKMIČENJE (GRUPE)

Grupa A: Crna Gora, Španija, Holandija, Slovačka.

Grupa B: SRBIJA, Hrvatska, Francuska, Malta.

Grupa C: Italija, Rumunija, Nemačka, Gruzija.

Grupa D: Mađarska, Grčka, Rusija, Turska.

SVE EVROPSKE TITULE SRBIJE

Beograd je bio domaćin EP 2006. godine kada je osvojena zlatna medalja. Potom je Srbija bila evropski prvak još: 2012. godine u Ajndhovenu i 2014. godine u Budimpešti. Prethodno, kada je bila u zajednici sa Crnom Gorom, Srbija je bila kontinentalni šampion i: 2001. godine u Budimpešti i 2003. godine u Kranju. A pre toga i 1991. godine u Atini.

Srbija ima priliku da ostvari het-trik, odnosno da treći put zaredom bude šampion Evrope (posle Ajndhovena i Budimpešte).

Inače, prvi put na evropskim prvenstvima igraće se, naizmenično, utakmice u muškoj i ženskoj konurenciji. Reprezentacija Malte je debitant u muškoj konkurenciji, kao i Turska i Portugal u ženskoj.

ŽENSKO TAKMIČENJE (GRUPE)

Grupa A: Holandija, Mađarska, Rusija, Grčka, Portugal, Turska.

Grupa B: Španija, SRBIJA, Italija, Nemačka, Francuska, Hrvatska.


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Beograd ponosan što će biti domaćin EP u vaterpolu.

"Vaterpolo je sport sa dugom tradicijom i najtrofejniji sport u Srbiji. Vaterpolo je veliki brend i želimo da iskoristimo ovu priliku da Beograd promovišemo kao pravog domaćina", rekao je gradonačelnik uz poruku gostima: "Dobro došli u Beograd, grad u kojem se igra najbolji vaterpolo! Dođite u Beograd, upoznajte ga".

Očekuje se da bude oboren rekord u gledanosti jednog vaterpolo meča, jer će u preuređenoj Areni biti mesta za 15.000 gledalaca.



Predsednik LEN Paolo Bareli rekao je da ne može da zamisli bolje mesto od domaćina festivala vaterpola od Beograda, podsetivši na sve uspehe srpskih vaterpolo reprezentacija u ovoj i prethodnm godinama.

vaterpolo najava
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC