• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrabro i borbeno, ali nedovoljno

Autor mondo.rs

Rusi su, ipak, bili prejaki za srpske odbojkaše, koji će mesto u četvrtfinalu Evropskog prvenstva morati da potraže preko Estonije.

Evropski i olimpijski šampion bio je prejak za najbolje srpske odbojkaše i pored velike upornosti koju su pokazali "orlovi".

Izabranici Nikole Grbića hrabro i borbeno ušli su u duel sa Rusijom, ali nisu mogli više od jednog osvojenog seta. Bilo je to za 1:1, od ukupnih 3:1 u korist "baćuški".

Rusija je ovom pobedom obezbedila prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, dok će srpski reprezentativci morati prvo na megdan Estoniji (13. oktobra), a ako pobede, onda ih čeka Francuska, koja je gubila od Italije 0:2 u setovima, ali je uspela da preokrene - 23:25, 21:25, 25:19, 25:17, 15:13.

PRVI SET (23:25):

Veoma uzbudljiv i napet set!

Počelo je servisom srpske reprezentacije, ali i blok-autom, pa su Rusi poveli, međutim, odličnom odbranom na njihov servis i poenom iz kontranapada usledilo je izjednačenje.

Rival je, ipak, uspeo da pobegne na dva poena razlike (3:1, 4:2, 5:3...), ali su "plavi" dugo uspevali da zadrže priključak.

Sve do 22:19 za Rusiju, što je bila najveća prednost u prvom setu, koju favorit nije propustio da iskoristi za vođstvo 1:0.

Uspeli su srpski odbojkaši da stignu do 23:24, nažalost, ne i da preokrenu.

DRUGI SET (25:21):

Skoro identičan set prvom, ali sa drugačijim epilogom.

Za razliku od prvog, drugi je počeo poenom za Srbiju, pa izjednačenjem Rusije. Igralo se uglavnom "poen za poen", a najveća prednost koju je neko imao iznosila je dva poena.

Uglavnom je to bilo u korist srpskog tima, koji je uspeo da "pobegne" na 24:21 i izjednači na 1:1 u setovima.

TREĆI SET (18:25):

U trećem setu Rusi su "dodali gas", brzo pobegli Srbima i potom rutinski čuvali prednost.

Opet je počelo "poen za poen", ali je Rusija brzo preuzela inicijativu i prvi put u meču došla do nešto veće prednosti (7:3). Razlika se konstantno uvećavala, do konačnih 25:18, za vođstvo "baćuški" 2:1 u setovima.

ČETVRTI SET (20:25):

Jako su ušli Rusi i u četvrti set. Poveli su 2:0, ali onda posle jedne greške na mreži Srbija je osvojila prvi poen. Ubrzo je, međutim, bilo 5:1 u korist Rusije, koja je do kraja nastavila u istom ritmu i opravdala ulogu favorita u ovom meču.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC