• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savić: Bez klubova idemo u provaliju

Autor mondo.rs

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije apelovao je da se izvrši kategorizacija klupskog sporta.

 Savić: Bez klubova idemo u provaliju Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Ako su klubovi slabi i nemaju uspeha, doći će u pitanje i uspesi nacionalnih selekcija, tvrdi Dejan Savić, selektor "delfina".

"Koliko god postojala kategorizacija na reprezentativnom nivou, mislim da bi trebalo da postoji i na klupskom. Ne mislim tu samo na vaterpolo, već i na odbojku, rukomet, košarku i individualne sportove. Spas klupskog sporta je ideja koja bi trebalo da izraste u ozbiljnu stvar, jer ukoliko toga ne bude, onda će i reprezentativni sport da se nađe u provaliji", rekao je Savić novinarima u Beogradu.

"Mi smo u velikim problemima, ali dobrim potezima i kategorizacijom klubova može da se izađe iz krize".

Srbija će za organizaciju Evropskog prvenstva u vaterpolu ove zime potrošiti nekoliko miliona evra, a Saviću je postavljeno pitanje da li je taj novac bilo bolje uložiti upravo u razvoj klupskog sporta?

"Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Radnički već nekoliko godina pričaju o stanju u klupskom vaterpolu. Država pomaže reprezentativni sport, budžet je sasvim u redu, trudi se koliko može i tu nema problema..."

"Organizacija EP je zbog popularizacije tog sporta, koji u kontinuitetu već 15 godina donosi medalje. Tu će biti trostruke koristi - za vaterpolo savez, za državu i ono najbitnije, za publiku. To je draž svega i ne treba mešati te stvari. Rezultate reprezentacije su pratili klubovi. Partizan i Zvezda su nedavno bili osvajači Lige šampiona, a Radnički je bio finalista i osvojio je LEN kup".

Jedan od najboljih vaterpolista sveta, Filip Filipović, smatra da bi mediji trebalo da pomognu u popularizaciji, pogotovo pred EP.

"Da se ne čujem redovno sa ljudima iz reprezentacije i saveza ne bih ni znao da će Evropsko prvenstvo biti u Beogradu. Mislim da biste vi, mediji, trebalo da učinite više na popularizaciji. Večito se napada, svako može bolje, a da li ste vi uradili nešto povodom vaterpola?! Svi treba da pomognete i da podržite biser srpskog sporta, možda i najtrofejniji u istoriji na ovim prostorima", rekao je Filipović.

EP u vaterpolu biće održano od 10. do 23. januara u Beogradskoj areni.

Savić i Filipović održali su pres konferenciju povodom meča protiv Francuske (utorak od 20.30 na Tašmajdanu), na startu novog ciklusa Svetske lige.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC