• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Peti poraz Borca m:tel

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel izgubili su u srijedu uveče od Vojvodine u Novom Sadu rezultatom 37:29 (15:9) u osmom kolu SEHA lige i ostali prikovani za dno tabele.

Banjalučani su otputovali u Novi Sad s imperativom pobjede jer poslije pet odigranih utakmica u SEHA ligi nemaju nijednu pobjedu, ali su crveno-bijeli jednostavno bili prejaki u dvorani "Slana bara".

Poslije početnog ispitivanja snaga i "egala" (3:3), Novosađani su mini-serijom od 4:0 stigli do osjetnije prednosti, da bi potom nakon samo jednog pogotka Banjalučana, ponovo ubacili u višu brzinu.

Nova serija od 5:0 novosadskih crveno-bijelih rezultirala je ubjedljvom prednošću šampiona Srbije od čak "plus osam" (12:4) u 15. minutu utakmice.

Izabranici Borisa Dvoršeka nisu imali odgovor na dobru partiju učesnika Lige šampiona iako su uspjeli da do odlaska na odmor smanje visoku prednost domaćina na "minus šest" (15:9).

U nastavku utakmice viđen je identičan scenario - poslije početnih 2:2, ponovo su Novosađani zaigrali bolje i novom serijom od 4:0 u 38. minutu prvi put na meču poveli dvocifrenom razlikom (27:17) čime su praktično riješili pitanje pobjednika.

Do kraja su manje-više rutinski održavali prednost od osam, devet golova, da bi u finišu ponovo stekli dvocifrenu prednost (najviše +12 - 37:25), pa se sad mogu mirno posvetiti elitnom takmičenju i gostovanju u Španiji protiv La Riohe.

U posljednjih nekoliko minuta Banjalučani su uspjeli da ublaže poraz za konačnih 37:29, a najefikasniji u taboru gostiju bio je Mladen Bojinović sa osam postignutih pogodaka. Drugi strijelac Banjalučana bio je Srđan Trivundža sa četiri, dok su kod Novosađana najefikasniji bili Strahinja Stanković sa devet golova i Miloš Orbović sa četiri pogotka manje.

Vojvodina je do srijede uveče imala dva remija i čak šest poraza i ovo joj je prvi trijumf u SEHA ligi ove sezone.

Na drugoj strani "borčevci" su uknjižili peti neuspjeh i očekuje ih do kraja oktobra još tri meča u SEHA ligi na kojima je teško očekivati da mogu osvojiti poneki bod.

Najprije putuju na noge slovačkom Tatranu u Prešov, potom su domaćini mađarskom Vespremu, a onda im slijedi gostovanje u Skoplju protiv Vardara.

Ipak, plasmanom u treće kolo u Kupu EHF u kojem će odmjeriti snage sa holandskim OCI Lajons Limburgom, imaju odličnu priliku da se domognu grupne faze tzv. Evropske lige.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC