• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ziki osmi put među najboljima

Autor mondo.rs

Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Marćin Matkovski overili su plasman na Masters kup u Londonu. Srpskom teniseru to će biti osmi nastup na završnom turniru sezone, koji je osvajao dva puta u karijeri

Nenad Zimonjić će igrati na završnom turniru sezone, krajem novembra u Londonu.

On i Poljak Marćin Matkovski su sedmi par koji je izborio plasman na Masters kupu u konkurenciji dublova.

Vizu za London overili su nakon što su njihovi konkurenti Indijac Roan Bopana i Rumun Florin Merge eliminisani na startu turnira u Bazelu.

"Marćin i ja smo sezonu započeli sa drugim partnerima. Prvi put igrali smo zajedno u Indijan Velsu, gde smo, uprkos teškom žrebu stigli do polufinala. Od tada smo igrali prilično dobro, ostvarivali uspehe. Nije mala stvar što smo stigli do Masters kupa", izjavio je Zimonjić za sajt ATP.

Srpski veteran je dva puta osvajao završni Masters (2008. i 2010), i to sa dugogodišnjim partnerom Danijelom Nestorom iz Kanade.

Ove sezone sa Matkovskim još nije osvojio titulu, a igrali su u četvrtfinalu Rolan Garosa, Vimbldona i US Opena, kao i u finalu Madrida, Kvinsa i Sinsinatija.

"Uvek je sjajan osećaj igrati na Masters kupu. Meni će to biti osmi završni turnir, sa pet različitih saigrača. Sjajna je to stvar i za Marćina. Svake sezone se nadate ovom plasmanu, a ja očekujem da ćemo do kraja sezone uspeti da osvojimo i neki trofej. Bilo bi savršeno da to uradimo baš u Londonu", poručio je srpski igrač.

Zimonjiću će to biti poslednji nastup sa Matkovskim u paru, budući da je najavio da će u 2016. nastupati sa Žilom Milerom iz Luksemburga.

Završni Masters u Londonu, na kojem će u singlu učestvovati još jedan Srbin - najbolji teniser sveta Novak Đoković, održaće se od 15. do 22. novembra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC