• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvoršek: Velika razlika, Sabate: Dobar meč

Poslije duela Borca m:tel i Vesprema oba trenera pohvalno govorila o igri svoje ekipe ali i protivnika.

 SEHA. BOrac Vesprem izjave Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Vicešampion Evrope, ekipa Vesprema zasluženo je slavila u Banjaluci u meču 4. kola SEHA lige i upisla pobjedu 34:20, poslije kojeg su oba trenera jedan drugom čestitala.

"estitke Vespremu na apsolutno zaluženoj pobjedi, razlika između naše dvije ekipe je realno velika i Vesprem je ekipa koja igra jednu od najboljih obrana u Evropi i tu je teško proći. Najavili smo da ćemo pokzati mlade igrače i mislim da je najveći dobitak današnje utakmice, Mijatović, Bubić, Ćeranić...", rekao je trener Borca Boris Dvoršek, koji je pružio priliku mladim igračima da igraju protiv jedne od najboljih evropskih ekipa.

"Mislim da je velika stvar za Mijatovića da zabije dva gola i da te stvari trebamo pamtiti, i zbog njega i zbog Bubića i Ćerića i Nježića, to su igrači na koje Borac računa i davaću im priliku. Izgubiti 10 ili 15 razlike nije svejedno, ali nije toliko bitno ako damo priliku mladim igračima da se kale na ovakvoj utakmici. Znamo da to njima nije lako,ali ili imaju hrabrosti ili nemaju, neka se kale. Drago mi je da je ekipa Vesprema ozbiljno shvatila ovu utakmicu, mislim da smo mi na dobrom putu da za godinu da postanemo ozbiljna evropska ekipa. Ćestitke Vespremu, zadovoljan sam nekim segmentim, kada smo otišli na 9:8, bilo je dobro za publiku,, atmosfera je bila odlična. Dobar je bio i jedan dio drugog poluvremena kada smo došli na 4-5 razlike, ali igrali smo jednostavno koliko nam je Vesprem dozvolio", rekao je Dvoršek.

Jedan od mladih igrača kojima je pružio priliku je Srđan Mijatović.

"Čestitam ekipi Vesprema, ali i svojoj na dobroj utakmici. Činjenica da smo jedno vrijeme bili u egalu je pokazatelj našeg truda i zalaganja. Ekipa Vesprema je svjetska ekipa i meni je bilo zadovoljstvo igrati protiv njih i taj gol je pokazatelj da dobro treniram. Dok nisam dao gol bilo je malo treme i u prošloj utakmici protiv Hasluma, tada sam se potpuno izgubio, ali danas je bilo mnogo lakše", rekao je Mijatović.

Trener gostujuče ekipe Ćavijer Ćabi Sabate pohvalio je igru u odbrani svoje ekipe i svog golmana.

"Poštovali smo Borac i njihove iskusne igrače, bio je ovo jedan dobar meč. Naša ekipa se odvojila rezultatski zahvaljujući dobrim odbranama golmana i to je omogućilo naše brze kontre i golove".

Reprezentativac BiH Mirsad Terzić istakao je takođe da je odbrana bila ključna za pobjedu nad Borcem i pohvalio amtosferu u banjalučkoj dovrani Borik.

"Uvijek kažem da je lijepo doći u Banjaluku, rukometni grad, drago mi je da Borac rješava svoje neke probleme. Čestitam ekipi i mladim igračima, posebno me raduju ovi neki mladi igrači i njihov napredak. Sa velikim respektom smo ušli u utakmicu, naša najbolja strana, odbrana je i danas funkcionisala mna najvišem nivou tu se možda i riješila utakmica u prvom poluvremenu",  rekao je Terzić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC