• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da nema FIVB i CEV, ne bi bilo odbojke u BiH"

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH organizovao je svečanost povodom uručenja opreme iz donacije Svjetske odbojkaške federacije (FIVB) i Evropske odbojkaške konfederacije (CEV).

 FIVB i CEV donirali opremu bh. odbojci  Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Činjenica da je njihova podška u pet godina bila u vrijednosti od preko 606.000 KM, a da su iz budžeta BiH u istom periodu dobili 105.000. Zaključak je jasan. Nigdje nas ne bi bilo da nismo dobili podršku krovnih odbojkaških federacija. Želim da naglasim da smo finansijski podržani i od Olimpijskog komiteta BiH", kazao je predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Milutin Popović.

On je podsjetio da je uz podršku svjetske i evropskih odbojkaških asocijacija uspješno reorganizovan odbojkaški sport u BiH, te da je formiran jedinstven Savez.

"Danas imamo 101 klub, što je duplo više u odnosu na raniji period. Za nama je 10 proteklih uspješnih sezona u svim konkurencijama. Stalna takmičenja u odbojci na pijesku i organizaciji Festivala odbojka na pijesku. Reprezentacija, istina bilježi skromne rezultate. Za ozbiljnije rezultate potrebna je adekvatnija podška klubovima i Savezu na svim nivouima vlasti", kazao je Popović i dodao da je Odbojkaški savez jedan od rijetkih u kojem nema etničkih i regionalnih podjela.

"Trenutno ovo što se čini u okviru razvojnih projekata može da očuva sport, da opstanu klubovi i Savez, da imamo jednu stabilnost i da dođemo do talentovanih i perspektivnih, ali za korak više ovo društvo mora ozbiljnije da se posveti odbojci. Ako neko misli da će sa smiješnih 20.000 KM iz Budžeta BiH bilo koji Savez nešto da učini, taj nije u logici života", kazao je prvi čovjek bh. odbojke.

Predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić kazao je sport i privreda u svim zemljama regiona na niskim granama, te da je za očekivati da jedni podržavaju druge.

Cilj je, kako je kazao Boričić, da BiH dobije plaćene stručnjake koji bi unaprijedili rad s mlađim kategorijama i ono što je najvažnije jeste da se naprave kvalitetne mlade selekcije koje bi kasnije činili i A selekciju.

On je izrazio nadu da će u narednom periodu pomoć države biti veća.

Olimpijski odbor BiH do sada je podržavao rad Odbojkaškog saveza, a to će, prema riječima predsjednika Olimpijskog komiteta BiH Marijana Kvesića činiti i u budućnosti.

"Posebno zadovoljstvo izražavamo što Odbojkaški savez BiH želi da razvije odbojkaški sport na pijesku", kazao je Kvesić i dodao da je ove godine na Mediteranskim igrama u Peskari BiH imala predstavnike u odbojci na pijesku, te izrazio nadu da će imati i na Svjetskom prvenstvu koji će se održati 2017. godine.

Na svečanosti je prezentovana i realizacija razvojnih projekata, te podijeljena oprema klubovima i institucijama.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC