• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muke "orlova": 12 sati do Berlina

Autor mondo.rs

Najbolji srpski odbojkaši putovaće bar pola dana do glavnog grada Nemačke, gde ih čeka kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju.

 Odbojkaši Srbije do Berlina putuju 12 sati Izvor: MONDO/Mladen Šolak
Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Naporan put najboljih srpskih odbojkaša do glavnog grada Nemačke trajaće u najboljem slučaju 12 sati.

Počelo je sa skoro tri sata kašnjenja leta Beograd - Berlin, nastavljeno kašnjenjem na drugi let i otkazivanjem planiranog treninga, a zaokruženo konstantno lošim vremenom i u Srbiji i u Nemačkoj, zbog kojeg će "orlovi" stići u hotel posle ponoći.

Izabranici Nikole Grbića u nedelju oko podneva čekirali su u Surčinu karte za let ka Minhenu, usputnoj stanici do Berlina, gde našu reprezentaciju od utorka očekuje kvalifikacioni turnir za plasman u Rio.

Umesto u 13.10, odbojkaši su zbog snegom otežanih uslova poleteli ka Nemačkoj u 15.57 časova. Pošto su zakasnili na planirani let iz Minhena ka Berlinu (16.00), posle sletanja su obavešteni da će ka krajnjoj destinaciji krenuti tek u 21.00 čas.

Grbićevu ekipu u Nemačkoj čine Aleksa Brđović, Nikola Jovović, Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Milan Katić, Nikola Rosić, Neven Majstorović, Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac i Aleksandar Okolić.

Prema trenutnom planu, ako ne bude dodatnih kašnjenja, "orlovi" će stići u berlinski hotel tek oko ponoći.

U takvoj situaciji, selektor Grbić bio je primoran da otkaže trening koji je planirao za nedelju uveče, pa će njegov tim trenirati u dvorani "Maks Šmeling" samo dan uoči početka turnira, na kojem samo pobednik osvaja olimpijsku vizu.

"Orlovi" će prvi meč odigrati u utorak, protiv Poljske, aktuelnog svetskog prvaka, od 20.30. U drugom kolu, u sredu, igraće protiv Nemačke (18.00), a u poslednjem kolu, u petak, igraće protiv Belgije od 14.00 časova.

Turnir će se odigrati od 5. do 10. januara, a u Grupi B igraće Rusija, Bugarska, Francuska i Finska. Plasman u polufinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe, a reprezentacije koje u konačnom plasmanu zauzmu drugo i treće mesto učestvovaće na dodatnim kvalifikacijama u Japanu (14. maj - 5. jun).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC