• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Svetski prvak Srbiji "zamaglio" Rio

Autor mondo.rs

"Orlovi" porazom od Poljske počeli nastup na evropskom kvalifikacionom turniru za OI. Imaće samo jednu priliku za "popravni"...

 ODBOJKA: Svetski prvak Srbiji "zamaglio" Rio Izvor: MN PRESS

Da se zna ko je šampion sveta!

Reprezentacija Srbije dobila je prvi set, pa izgubila naredna tri i našla se u problemu već posle uvodnog meča na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Srbija - Poljska 1:3 (25:22, 18:25, 23:25, 21:25)!

"Orlovi" sada moraju da u sredu uveče savladaju domaćina, Nemačku, inače će se oprostiti od snova o nastupu u Rio de Žaneiru narednog leta. Duel sa Belgijom u petak tada bi bio samo formalnost.

Sa evropskog kvalifikacionog turnira (5-10. januara) će se samo pobednik plasirati u Rio 2016, dok će drugoplasirani i trećeplasirani, od ukupno osam kandidata, obezbediti još jednu šansu, na proleće u interkontinentalnim kvalifikacijama.

REZULTATI 1. KOLA

Grupa A

Nemačka - Belgija 3:0 (28:26, 25:19, 26:24)
Srbija - Poljska 1:3

u sredu:

Nemačka - Srbija 18.00

Grupa B

Rusija - Finska 3:0 (25:17, 25:16, 25:19)

u sredu:

Bugarska - Finska 15.00
Rusija - Francuska 20.30

U prvom kolu A grupe "orlovi" se sastaju sa Poljskom. Poveli su protiv aktuelnih prvaka sveta sa 1:0 u setovima, onda prilično lako dozvolili izjednačenje, pa u odlučujućim trenucima trećeg seta ostali bez odgovora na "projektile" Bartoša Kureka - 1:2.

TREĆI SET: Srbija je vodila 5:3 i 7:5, ali Ivović je vezao dve greške, a trojni blok zaustavio Atanasijevića - 7:8.

Poljaci su kontrom Bjenjeka stekli jedinu opipljiviju prednost u ovom delu meča (9:12), Podraščanin se postarao da se stvari vrate u ravnotežu. "Orlovi" su kaskali za vođstvom protivnika, ali su sve vreme imali priključak.

Preokrenuli su na 19:18, ali to nije potrajalo (19:20). Usledili su odlučujući poeni, tokom kojih je Kurek bio besprekoran. Našim odbojkašima je falilo malo više hrabrosti na servisu, Poljaci su dobrim prijemom bez problema kretali u napade i počev od 20:22, rutinski sačuvali željenih "plus dva".

DRUGI SET: Početno vođstvo Srbije od 3:1, a onda kao da su naši odbojkaši bili nespremni za seriju odličnih servisa Mike i Bjenjeka. Usledio je preokret na 4:6, pa i na 4:7 nakon što je konačno "uhvaćen" servis, ali je zatajio napad.

I posle prvog tehničkog tajm-auta su se nastavili problemi sa prijemom, pa je Nikola Grbić do rezultata 5:11 već iskoristio oba minuta odmora. Međutim, šteta je uveliko bila počinjena.

Poljaci su uhvatili dobar ritam, dobili na samopouzdanju, a "orlovi" posle jedne od retkih grešaka Kureka prišli na 10:14 i 11:15. Protivnik je sve bolje delovao i u bloku i upravo na taj način je impresivno završio set, sa ubedljivih 18:25.

PRVI SET: Poljaci su počeli bolje, vodili 5:9 i 6:10, a Podraščanin i Petrić su bili najzaslužniji za izjednačenje na 10:10.

Do drugog tehničkog tajm-auta je prednost konstantno bila na strani protivnika (15:16), ali smo greškom Poljaka preokrenuli na 17:16. Od tog trenutka je Atanasijević dominirao u napadu, Jovović bio sjajan u odbrani i Srbija je povela 23:20.

Kurek je snažnim servisima pokušao da napravi preokret, odservirao je as za 23:22 i onda smo imali malo sreće da Poljaci ne izjednače. Jovović je obezbedio kontru, Uroš Kovačević doneo 24:22, a Kubjak se smečom u aut postarao da povedemo 1:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC