• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marka: "Derali" smo i jače od Slovaka

Autor mondo.ba

U dobrom raspoloženju Bosna i Hercegovina dočekuje gostovanje u Slovačkoj, nakon dva trijumfa protiv Kosova u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine.

Dva kola prije kraja, rukometna reprezentacija BiH na dobrom je putu da izbori baraž.

"Zmajevi" su očekivano obje utakmice protiv Kosova riješili u svoju korist, a u srijedu ih čeka daleko ozbiljniji rival. Eventualnom pobjedom u Slovačkoj, bh. rukometaši došli bi na korak od plasmana u baraž za Svjetsko prvenstvu u Francuskoj 2017. godine.

Uprkos nešto lošijem startu i problemima u prvom dijelu prvog poluvremena, bh. tim uspio je da se probudi u nastavku i zabilježi ubjedljiv trijumf 41:25 protiv Kosova u tuzlanskoj dvorani "Mejdan".

Selektor Dragan Marković nije bio zadovoljan izdanjem u uvodnim minutima meča, ali je u drugom poluvremenu imao priliku da odmori najvažnije igrače i pruži šansu mlađim rukometašima, koji su do sada imali nešto manju minutažu.

"Teško je igrati ovakve utakmice. Odlutali smo u glavama na meč sa Slovačkom. Zadovoljan sam bodovima i to je najvažnije. U prvom poluvremenu stajali smo loše, ali je na kraju sve došlo na svoje mjesto", rekao je popularni Marka po završetku susreta za BHT 1.

U srijedu od 18 časova, BiH igra u gostima protiv Slovačke. Pozitivnim rezultatom, "zmajevi" bi došli na korak od baraža.

"Nema matematike, želimo pobijediti sve do kraja i biće ok. Imaju dobru ekipu, ali imamo i mi. Imamo četiri gola prednosti, 'derali' smo i bolje ekipe od njih, tako da se nadam uspjehu", istakao je Marković.

Nikola Prce očekuje bodove i u Slovačkoj, iako bh. reprezentativce čeka dalek put, na koji će krenuti autobusom.

"Nismo dobro ušli u meč. Na poluvremenu nam je selektor ukazao na neke stvari, stisnuli smo se u odbrani i dobili meč. U Slovačkoj nas očekuje ključna utakmica. idemo na duži put autobusom u Slovačku. Nakupilo se umora, ali moramo stisnuti zube i da sačuvati prvo mjesto, jer smo najbolji u grupi. Ta utakmica je finale, drugačija od drugih, ali nadam se uspjehu", poručio je Prce.

I Josip Perić zadovoljan je utakmicom u Tuzli.

"Zadovoljni smo pobjedom. Ipak 16 golova razlike nije mala stvar, s obzirom kako smo odigrali prvi meč. Lekcija Markovića uticala je na našu igru, podigli smo se. Idemo na pobjedu bez kalkulacija", optimista je Perić uoči duela sa Slovacima.

Bosna i Hercegovina lider je grupe 1 nakon četiri odigrana kola sa sedam bodova. Dva manje ima Slovačka, slijedi Litvanija sa tri, dok je za dno zakucano Kosovo bez bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC