• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakvo olakšanje: "Da sam izgubio, poludeo bih"

Autor mondo.rs

Pobeda u finalu, posle drame. Titula. To je bilo neophodno Viktoru posle burne 2015. i nekoliko važnih mečeva u kojima je gubio dobijeno.

Po povratku na teniske terene i "odsluženja" nezaslužene suspenzije, naš sjajni teniser Viktor Troicki izgubio je nekoliko važnih mečeva, neretko i kada je imao prednost od 2:0 u setovima.

To je vremenom samo podizalo pritisak kod Troickog i ljuljalo mu samopouzdanje, a u jednom trenutku prošle godine, on je posle bolne eliminacije sa Vimbldona rekao da mu je neophodan odmor, da ode negde i zaboravi na sve.

Upravo zato, ova odbranjena titula u Sidneju, posle drame u finalu sa Grigorom Dimitrovim, dobija na značaju.

"Da sam izgubio, poludeo bih", poručio je Troicki iz Australije.

"Bilo je veoma stresno, nikada nisam igrao neizvesnije finale. Poludeo bih da sam izgubio. Sjajan je osećaj ponovo biti najbolji u Sidneju, drugi put iz tri finala", rekao je Troicki posle meča.

Troicki je pobedom nad Dimitrovim 2:6, 6:1, 7:6 (9:7) odbranio titulu na turniru u Sidneju i nagovestio da bi 2016. mogla (i morala) da bude bolja od prethodne.

"Gregor je igrao odlično, ali sam sačuvao mirnoću u najvažnijim trenucima. Nadam se da ću nastaviti da igram dobro i da ću u istom ritmu biti i na Australijan openu", zaključio je srpski teniser.

"Jedna lopta je odlučila meč... Igrao je sjajn tenis na početku i nije mi pružio nikakvu šansu. Rekao sam sebi tada: 'U redu, ovo neće potrajati ukoliko nešto ne promenim'. Na svu sreću, podigao sam nivo igre, a i povratila mi se energija. On je potom u drugom setu počeo da promašuje i pružio mi priliku da se vratim", rekao je Troicki.

On je rekao da mu je završnica seta bila jedna od najstresnijih u karijeri.

 "U trećem setu je bilo sve otvoreno. Servirao sam za trofej na 5:4, ali sam izgubio tada... Ne znam šta se deslio. Samo mi je drago što sam na kraju uspeo da pobedim. Meč je mogao i on dobiti. Bilo je izuzetno stresno. Ovo je moje osmo finale u karijeri, a nikada nisam odigrao ovakvo finale, da je bilo ovoliko neizvesno", rekao je Troicki.

Troicki je poslednji poen na meču osvojio na servis Dimitrova - tokom razmene poslao je jednu kraću lopticu i odjednom se našao u defanzivi. Bugarin je odigrao jak forhend i izašao na mrežu, ali je Troicki odigrao pasing šot iz bekhenda i došao do trećeg trofeja u karijeri.

"To je udarac kojim najviše volim da osvojim poslednji poen. mnogo puta mije doneo sreću takav udarac. Podsetilo me na finale Dejvis kupa 2010. godine", dodao je srpski teniser.

Bravo, Viktore!



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC