• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Novak kreće po istoriju (ANKETA)

Autor mondo.rs

Đoković sutra startuje na Australijan Openu gde će juriti rekordnu šestu titulu, što nikada nikome nije pošlo za rukom u "Open eri". Hoće li uspeti u tome? Glasajte u MONDO anketi. Srbija će imati još sedam takmičara u glavnom žrebu

Najbolji teniseri sveta od sutra će biti okupljeni u Melburnu na prvom grend slemu sezone - Australijan Openu.

Predvodiće ih Novak Đoković, najbolji teniser sveta i najuspešniji igrač na tom turniru u "Open eri".

Srpski as je čak pet puta trijumfovao u Melburnu u karijeri, a ove godine pokušaće da postane deo istorije.

Ukoliko šesti put podigne pehar na Aus Open izjednačiće se sa legendarnim Rojom Emersonom, koji je to jedini do sada učinio šezdesetih godina prošlog veka.

Najbolji rezultat za Srbiju u ženskoj konkurenciji ostvarila je Ana Ivanović, koja je igrala finale 2008. godine.

Novak će u odbranu titule krenuti prvog dana takmičenja (noć između nedelje i ponedeljka od četiri sata po srednjeevropskom vremenu) protiv malo poznatog Hjon Čunga iz Južne Koreje, trenutno 51. igrača sveta.

Đoković se dobro zagrejao za omiljeni grend slem, osvajanjem titule u Dohi. Tvrdi da je u dobroj formi i da se nada da će nastaviti u istom ritmu u kojem je bio i u 2015. kada je osvojio 11 trofeja, uključujući i tri grend slema.

POSEBNA POČAST ZA LEJTONA

Organizatori Aus Opena odaće posebnu počast svom najomiljenijem teniseru Lejtonu Hjuitu. Australijanac će se ove godine u Melburnu i zvanično oprostiti od tenisa u 34. godini života i u potpunosti nakon toga prepustiti novom poslu selektora Dejvis kup tima "kengura". Hjuit, koji je u Melburnu najdalje stigao 2005. godine kada je u finalu poražen od Marata Safina, dobio je specijalnu pozivnicu organizatora i igraće 20. Australijan Open u karijeri.

A šta može biti prepreka za Novaka? Velika vrućina u Melburnu. Očekuje se da na premijernom duelu tempertura vazduha pređe 37 stepeni, što znači još nekoliko stepeni više na samom terenu.

"Moraš da budeš spreman na sve što ti se nađe na putu. Naporno sam trenirao prethodnih dana i samim tim sam radio na izdržljivosti, uključujući i adaptaciju na visoke temperature. Naravno, ukoliko je temperatura veća od 40 stepeni Celzijusa uvek je teško, ali kakvi god da budu uslovi na terenu u prvom meču, ja ću biti spreman za njih", rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta prvi je favorit za titulu i ove godine i večina poznavaoca tenisa ističe da zbog dodatnog motiva Đoković prosto ne može da kiksne.

Ipak, Nole spušta lopt(ic)u...

"Sezona iza mene bila je nesumnjivo najbolj u mojoj karijeri. Probaću da na istom nivou igram i u 2016. godini. Bez obzira na prognoze, svestan sam da u Melburnu krećem od nule, potrudiću se maksimalno, pa ću videti gde će me to odvesti".

Janko Tipsarević i Jelena Janković 2001. godine osvojili su pehare na Aus Openu u juniorskoj konkurenciji.

Organizatori Australijan Opena, turnira koji je među najomiljenijim među igračima, povećali su ove sezone i nagradni fond za deset posto u odnosu na 2015, odnosno četiri miliona više.

On iznosi 44 miliona australijskih dolara (28,4 miliona evra).

Srbija će u Melburnu imati još sedam predstavnika. U muškoj konkurenciji igraće Viktor Troicki, Dušan Lajović i Filip Krajinović, dok će u ženskoj konkurenciji nastupati Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić.

Nažalost, ove godine na Australijan Openu neće igrati Nenad Zimonjić. Najbolji srpski teniser zbog loma palca desne ruke posle 14 godina zaredom neće učestvovati u Melburnu, čime će prekinuti fascinantan niz od 54. uzastopna nastupa na grend slemovima.

On je na Australijan Openu najbolji rezultat ostvario 2010. kada je u finalu sa Kanađaninom Danielom Nestorom poražen od braće Boba i Majka Brajana.

Ziki ima i dva pehara u mešovitom dublu na "Ozi" Openu. Sa Ruskinjom Elenom Bovinom osvojio je pehar 2004. godine, dok je sa Sun Tjantjan iz Kine bio najbolji u istoj kategoriji 2008, iste godine kada je Đoković osvojio prvi trofej u muškoj konkurenciji.

AO 2016
Izvor: YouTube

Sve je spremno za početak Australijan Opena! Da li ste i Vi spremni za besane noći?

Da li je Novak spreman da osvoji još jednu, šestu titulu u Melburnu?

Anketa

Hoće li Đoković osvojititi šesti pehar Australijan Opena?

  • Da, najbolji je, nema ko da ga pobedi

    100% (28)

  • Ne, iznenadiće ga neko

    0% (0)

Hoće li Đoković osvojititi šesti pehar Australijan Opena?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC