• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki pobednik "maratona"!

Autor mondo.rs

Osvajač turnira u Sidneju izgubio prva dva seta, spasio dve meč lopte, a onda ipak prošao u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije.

Viktor Troicki - Danijel Munjoz de la Nava 3:2, po setovima 4:6, 4:6, 6:1, 7:6 (7:4), 6:3!

Mukom izvojevana pobeda Troickog znači da je prvo kolo Australijan opena u pojedinačnoj konkurenciji prebrodilo pet od osam predstavnika Srbije. Pored njega, to su učinili Novak Đoković, Dušan Lajović, Jelena Janković i Ana Ivanović.

Viktor (26. na ATP listi, 21. nosilac) će se u sledećoj rundi sastati sa 108. na svetu, Amerikancem Timom Smičekom, koji je rezultatom 3:1 pobedio Španca Himeno Travera. Biće to njihov prvi susret, što znači da će se Troicki naći pred sličnim izazovom kao u duelu sa De la Navom (71), koji mu je bio maltene potpuna nepoznanica.

Relativna nepripremljenost, u kombinaciji sa dugim boravkom u Sidneju i neizbežnim psihofizičkim pražnjenjem posle odbrane titule na tom turniru, umalo ga u utorak nisu koštale ispadanja.

Španski veteran, koji sledeće nedelje puni 34 godine, poveo je 2:0 u setovima, a posle Viktorovog buđenja u trećem, imao je i obećavajućih 4:2 u četvrtom setu.

Našeg reprezentativca su dva izgubljena gema delila od "provalije", ali je bio igrački i psihološki jak. Izjednačio je na 4:4, pa pri rezultatu 4:5 spasio dve meč lopte.

Dobio je "taj brejk" posle malo problema na početku i izborio peti, odlučujući set.

Zbog načina na koji se odvijao meč, trebalo je da prednost bude na njegovoj strani, ali opet je Španac prvi stekao prednost. Na sreću, bio je to samo kratkotrajan pad u Viktorovoj igri.

Preokrenuo je sa 1:2 na 5:2 i otvorio vrata pobede. U osmom gemu, na servis De la Nave, nije iskoristio pet meč lopti, potom ni prve dve od tri vezane na svoj servis. Španac je sa 40:0 prišao na 40:30 i tada je Troicki konačno uspeo da stavi tačku na troipočasovni duel, odigran na terenu broj 2.

De la Nava nikada u karijeri nije prošao u drugo kolo bilo kog grend slem turnira, tako ostaje bar do Rolan Garosa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC