• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportska oprema za štićenike doma Rada Vranješević

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predstavnici Odbojkaškog saveza Republike Srpske i Odbojkaškog kluba invalida Banjaluka uručili su danas štićenicima Doma za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" u Banjaluci odbojkaške lopte i opremu za ovaj sport.

 Donirana sportska oprema za štićenike doma Rada Vranješević Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović rekao je da je cilj ove humanitarne akcije da se ovim mladim ljudima omogući da se u slobodno vrijeme bave sportom.

"Donirajući sportsku opremu ustanovi kao što je ova, koja se bavi društveno odgovornim poslom, a koji je na određen način specifičan, želimo podstaći mlade da upoznaju i zavole odbojku", rekao je Popović.

On je naveo da je donirano 10 odbojkaških lopti, te odbojkašku mrežu i dva kompleta majica poznatog svjetskog proizvođača "Mikasa".

Popović je istakao da je Savez već bio u prilici da u oblasti razvoja naročito školske odbojke pomaže ustanove koje imaju specifičnu djelatnost u radu sa mladima.

"Uprkos finansijskim problemima koji prate sportske ustanove, možemo reći da Savez uspješno funkcioniše", rekao je Popović.

On je naveo da je prošle godine, zahvaljujući podršci Svjetske odbojkaške federacije i Evropske odbojkaške konfederacije, kao i angažovanjem u okviru Odbojkaškog saveza BiH, uloženo 67.000 KM u razvoj odbojkaškog sporta u Republici Srpskoj.

"Podijelili smo sportske opreme u iznosu od 25.000 KM odbojkaškim klubovima, pri čemu su prioritetni bili oni na područjima koja su bila zahvaćena elementarnim nepogodama 2014. godine", istakao je Popović.

On je dodao da je 25.000 KM uloženo u projekat edukacije trenera u okviru kapma u Trebinju, te seminara u Bijeljini.

Osim toga, prošle godine 17.000 KM uloženo je za opremanje pet terena odbojke na pijesku na području Srpske.

"Svu podršku obezbijedili smo zahvaljujući našem odnosu prema odbojci, te naporima i aktivnostima, ne čekajući da nam išta padne s neba", zaključio je Popović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC