• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VALENSIJA: Tipsarević i dalje u formi

Srpski teniser savladao Rumuna Viktora Haneskua (6:4, 6:3), a u četvrtak će se vjerovatno naći na velikom ispitu, protiv Fernanda Verdaska.

 VALENSIJA: Tipsarević i dalje u formi Izvor: MONDO

Janko Tipsarević pobjeđuje i u tome više nema ničeg neuobičajenog.

On se plasirao u drugo kolo Valensija opena (nagradni fond 2,02 miliona evra), pošto je u srijedu savladao Rumuna Viktora Haneskua rezultatom 2:0 - 6:4, 6:3.

Tipsarević je na turnir ATP 500 serije stigao kao 39. reket svijeta, tri pozicije lošiji od Haneskua, koji ga je prethodno dobio u oba međusobna susreta.

Prvi set je osvojio iskoristivši jednu od četiri brejk lopte (protivniku nije dozvolio nijednu), dok je u drugom napravio brejk na samom startu, ali je Hanesku odmah uzvratio i preokrenuo na 1:2.

Ispostavilo se da je četvrti gem bio prelomni. Janko ga je dobio poslije dosta muke (2:2), a zatim je Rumunu pala koncentracija i ispustio je još jedan gem na svoj servis. Tipsarević je poveo sa 4:2 i 5:3 i završio posao ukupno četvrtim brejkom na meču.

Da li će Janko nastaviti seriju dobrih rezultata pod nadzorom novog trenera, Dirka Hordorfa, dosta zavisi od imena protivnika u osmini finala. Ako to bude četvrti nosilac Fernando Verdasko (igra sa autsajderom Oskarom Ernandezom), biće vraški teško.

Bez obzira na to, činjenica je da nekada drugi junior svijeta uživa u jednom od najboljih perioda u karijeri. Na prethodna četiri turnira osvojio je jednu titulu, igrao po jedno finale i polufinale, dobivši 14 mečeva uz samo tri poraza.

Duel Tipsarević - Verdasko ili Ernandez na rasporedu je u četvrtak, dok će se na turniru u Bazelu (1,75 miliona evra) sastati Novak Đoković (2) - Jan Hernih (Češka) i Viktor Troicki - Marin Čilić (4, Hrvatska).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC