• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanišević: Agasi nije trebalo da prizna

"To je bilo prije dvanaest godina i stvarno ne znam zašto je Agasi sada odlučio da izađe u javnost s tim", kaže Goran Ivanišević.

 Ivanišević: Agasi nije trebalo da prizna Izvor: MONDO

Andre Agasi i Goran Ivanišević odigrali su jedno od vimbldonskih "klasik" finala, 1992. godine. Tada je Amerikanac osvojio prvu od sedam gren slem titula u karijeri, poslije četvoročasovne drame - 6:7, 6:4, 6:4, 1:6, 6:4.

Pet godina kasnije, početkom 1997, Agasi je doživio povredu prsta zbog koje je odigrao samo 24 meča tokom cijele sezone, bez da je osvojio turnir, a 10. novembra iste godine pao je na rekordno 141. mjesto ATP liste.

Ove jeseni, Agasi je u autobiografiji otkrio da je tokom 1997. godine, kada je gubio mečeve, samim tim i samopouzdanje, dok mu se raspadao brak sa glumicom Bruk Šilds i kada je shvatio da gubi kosu (počeo je karijeru sa rokerskom frizurom), koristio doping sredstva i da je lagao ATP organizaciju o tome da je "met" uzeo slučajno iz čaše svog prijatelja.

To priznanje zbunilo je Ivaniševića, koji je za BBC izjavio da bi bilo bolje da je Agasi zauvijek ćutao.

"To je bilo prije dvanaest godina i stvarno ne znam zašto je Agasi sada odlučio da izađe u javnost s tim. To je davna prošlost, sigurno ne dobra stvar za Agasija, ali i cijeli teniski svet, pa tako i ATP organizaciju", ocijenio je Ivanišević, koji je poslije poraza od Agasija 1992, gubio finala Vimbldona 1994. i 1998. od Pita Samprasa da bi ga konačno osvojio 2001. godine poslije pobjede u finalu protiv Patrika Raftera u pet setova.

"ATP je morao reagovati kada je saznao za to, sada je cijela priča deplasirana. Ružno se vjerovatno osjećaju svi teniseri protiv kojih je Agasi igrao dok je uzimao doping", dodao je Ivanišević, koji je ostao jedini teniser koji je osvojio Vimbldon sa "vajld-kardom", jer je u junu 2001. godine bio 125. igrač svijeta.

Inače, poslije 1997. godine, koju je završio na 122. mjestu ATP liste, Agasi se odrekao doping navika, počeo sa teškim treninzima i nastupima na čelendžerima. Već 1998. godine osvojio je pet turnira i napravio najveći skok u Top 10 u istoriji tenisa, kada se domogao šeste pozicije.

Najžešće kritike, Agasi je doživio od Rafaela Nadala, drugog reketa današnjice.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC