• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BAZEL: Čiliću srpsko-hrvatski maraton

Viktor Troicki imao tri meč lopte protiv Marina Čilića, ali je na kraju poslije tri sata i tri taj-brejka poražen - 6:7, 7:6, 6:7.

 BAZEL: Čiliću srpsko-hrvatski maraton Izvor: MONDO

U četvrtfinalu turnira u Bazelu Srbija će imati samo jednog predstavnika, Novaka Đokovića, jer je Viktor Troicki stao u drugom kolu.

Marin Čilić pobijedio je Troickog i u četvrtom međusobnom duelu poslije tri sata i tri taj-brejka - 7:6 (7), 6:7 (8), 7:6 (6).

Drugi reket Srbije propustio je veliku šansu da trijumfuje, jer je imao tri meč lopte u taj-brejku trećeg seta, od kojih dve na svoj servis, ali je Hrvat uspio da osvoji pet uzastopnih poena i stigne do konačnih 8:6!

Scenarija sva tri seta su bila slična - teniseri su pravili po jedan brejk, a u taj-brejkovima je bilo dosta preokreta.

U prvom je Srbin oduzeo servis Hrvatu u petom gemu (3:2), a onda mu je dozvolio da izjednači kada je servirao za set (5:5).

Čilić je u taj-brejku vodio 5:2, a onda je Viktor "vezao" četiri poena (6:5). Imao je dve set lopte, drugu na svoj servis (7:6), ali ih nije iskoristio. Najbolji hrvatski teniser nije propustio šansu i poslije 53 minuta na semaforu je stajalo 7:6 (7).

Drugi set je trajao 67 minuta.

Čilić je stekao brejk prednosti odmah na startu, ali je Troicki uzvratio (3:3). U taj-brejku Hrvat je imao i jednu meč loptu, ali je Srbin iskoristio treću set loptu - 7:6 (8).

U odlučujućem setu (trajao sat) 21-godišnji Čilić je poveo 3:1, ali se dve godine stariji rival nije predavao. Istopio je "minus" brejkom za 3:4 i, po tradiciji, ušlo se u taj-brejk u kome je Viktor propustio svoje prilike, ali ne i Čilić.

I statistika ukazuje na izjednačenost protivnika. Čilić je napravio jedan as više (10:9) i dve duple servis greške manje (3:5). Imao je za nijansu bolje procente uspješnosti na prvi servis, a Troicki je bio bolji na drugi.

Prije duela u Bazelu, Hrvat je dva puta slavio protiv Troickog prošle godine i jednom u 2009. On je trenutno 13. teniser na ATP listi, a 12. u ATP trci, i još uvijek se nada da bi mogao da se plasira na Masters kup u Londonu. Da bi načinio taj podvig neophodno je da, za početak, osvoji turnir u Bazelu.

Troicki je u prvom kolu eliminisao Nijemca Bendžamina Bekera - 6:2, 7:6.

Istovremeno kad i Troicki u Bazelu, u Valensiji je eliminisan i Janko Tipsarević, od Fernanda Verdaska.

Marin Čilić (4) će se u četvrtfinalu sastati sa Radekom Štepanekom (5), koji je u Bazelu pobijedio Nijemca Rajnera Šitlera i Francuza Florena Seru.

Ukoliko savlada Čeha, u polufinalu bi mogao da se sastane sa još jednim Srbinom, Novakom Đokovićem.

Nagradni fond turnira u Bazelu je 1.755.000 evra, a pobjednik će dobiti 291.700 evra.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC