• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džej Džej: Ostala sam jaka

Jelena Janković najavljuje povratak u svjetski vrh u sljedećoj takmičarskoj godini. "Svašta se dogodilo u ovoj godini, ali ostala sam jaka".

 Džej Džej: Ostala sam jaka Izvor: MONDO

Jelena Janković je ostala među TOP 10 teniserki svijeta, ali poslije svega što je doživjela u ovoj godini poručuje da je "uspjela da ostane jaka" i da će u narednoj godini pokušati da se vrati u sam vrh i osvajati najvažnije trofeje.

"Iza mene je jedna veoma teška i burna teniska godina. Mnogo se stvari izdešavalo u ovoj godini koje su uticale na mene, na moju ličnost i raspoloženje na terenu, samim tim i na moju igru. I pored svih okolnosti uspjela sam da ostanem jaka i završim godinu među osam najboljih teniski na svijetu. Naravno da ova godina nije bila kao prošla koju sam završila kao prva teniserka svijeta, ali i kad se malo bolje pogleda i ovo je veliki uspjeh i ne treba ga potcjenjivati", napisala je Jelena u blogu na svom zvaničnom sajtu.

Kaže da je u ovoj godini dosta naučila, a prije svega da mnogo više cijeni ono što ima u životu i da tenis ne shvata toliko ozbiljno, jer je to ipak samo igra.

"Meni je porodica najbitnija u životu i oni su moja najveća sreća i radost. Najvažnije je da smo svi zdravi, a za ostalo ćemo se pobrinuti", ističe Džej Džej.

Do kraja novembra više neće da razmišlja o tenisu, jer želi da se dobro odmori od svih profesionalnih obaveza.

"Lijepo je biti ponovo kod kuće, u Beogradu, u zimskom periodu kada snijeg pada, pogotovo što ja najviše vremena provodim u toplijim krajevima i nemam puno mogućnosti da uživam u zimskim čarolijama".

U osvrrtu na sezonu na izmaku, Jelena priznaje da joj nije išlo kako je željela i zamišljala, ali da je ipak osvojila dvije titule - Marbelju i Sinsinati, a igrala je i finale u Tokiju.

Posebno je potencirala uspjeh sa FED kup reprezentacijom Srbije.

"Svakako jedan izuzetno lijep događaj za mene, pored mojih individualnih rezultata, jeste veliki uspjeh u Fed kup takmičenju, gdje sam dala svoj maksimum i zajedno sa svojim kolegincama ostvarila istorijski plasman i odvela Srbiju među osam reprezentacija svijeta. Znam koliko sam puta povrijeđena igrala i koliko me je boljelo, ali sam uvijek igrala za svoju zemlju jer je to za mene velika čast i obaveza. Sad smo u poziciji da se u 2010. godini borimo za pobjednički pehar Fed kupa", istakla je Jelena.

Najbolja srpska teniserka potvrdila je i da je u septembru, zbog povrede ruke na azijskoj turneji, bila dovedena u pitanje i njena dalja karijera.

"Cilj mi je da se u sljedećoj takmičarskoj godini vratim u sam vrh i osvajam najveća takmičenja. Vjerujem u sebe i u svoje mogućnosti, samo da me zdravlje posluži, jer je to najbitnije. Daću sve od sebe i nadam se boljoj 2010. godini", najavila je Jelena a onda se iskreno zahvalila svim svojim navijačima:

"Veliko hvala svima vama koji ste bili uz mene i u lijepim i u teškim trenucima, hvala na podršci i ljubavi koju mi pružate, to mi puno znači i uzdiže me kada mi je najteže. Budite mi zdravi i veseli!".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC