• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Voša s lakoćom kroz Banjaluku!

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel doživjeli su težak poraz od Vojvodine u 17. kolu SEHA lige u "malom derbiju" za sedmo mjesto na tabeli - 21:30 (12:14).

Banjalučani su u prvom dijelu sezone potučeni do nogu u Novom Sadu (37:29), a još gore su prošli u revanšu u banjalučkom "Boriku" - 21:30 (12:14).

Crveno-plavi tim je imao svoje šanse da dobije utakmicu, ali loš ulazak u meč (0:4), kao i prvenstveno loša igra u napadu u gotovo cijelom drugom poluvremenu, "kumovali" su novom neuspjehu domaćina, uz naravno fantastičnog golmana "lala" Luku Arsenića (22 odbrane).

Imali su Banjalučani u subotu uveče i veliku dozu "sportske nesreće" jer se u trenucima kad se lomio rezultat pogađali prečke i stative, što ih je dodatno demoralisalo, pa je poraz, 13. ove sezone bio neminovan.

Ovom pobjedom, Novosađani su potvrdili sedmo mjesto na tabeli.

Prvo ime kod gostiju bio je Zoran Nikolić sa šest golova, po pet su postigli Nikola Arsenić i Miloš Orbović, dok je ipak najbolji akter bio golman Luka Arsenić sa 22 odbran3.

Na drugoj strani u taboru "Velikana iz Gospodske" najefikasniji je bio Davorin Vujović sa tri gola, po dva puta su se u strijelce upisali Dominik Smojver, Ivan Dumenčić, Branislav Obradović i Stefan Janković. Golman Damir Efendić upisao je 13 odbrana.

Borac m:tel: Efendić (12 odbrana), Janković 2, Vujović 3, Ivanišević, Nježić, Obradović 2, Stanković 1, Trivundža 1, Ćelić 2, Šešić, Dumenčić 2, Ćeranić 1, Nikolić 2, Smojver 2, Milošević 1, Šekarić 2. Trener: Boris Dvoršek.

Vojvodina: L. Arsenić (22 odbrane), Orbović 5, Todorović, Perović, Rastvorcev 2, Marjanović 3, Ranisavljević, Jovanović 2, N. Arsenić 5, Nikolić 6, Stanković 4, Rajičević 1, Gugleta 2. Trener: Nikola Marković.

TOK UTAKMICE

Drugo poluvrijeme

60 - Gotova je utakmica, Borac je uspio da ublaži poraz u finišu 21:30.

55 - Razlika je narasla najviše na "minus 11" Banjalučana, ali je Đorđe Ćelić uspio da smanji.

50 - Vojvodina je otišla na "plus 10" i potvrdila sedmo mjesto na tabeli u SEHA ligi. Gol je postigao odlični Zoran Nikolić. (17:27).

45 - Ratko Nikolić je poslije dužeg vremena pogodio gol "lala", ali Orbović i na golu sjajni Luka Arsenić nisu dozvolili da se Banjalučani barem rezultatski približe. Ne samo to, već su Nikola Arsenić i Rastvorcev dodatno povisili vođstvo i praktično "prelomili" utakmicu u svoju korist - 15:23!

41 - Novosađani su, tačnije Nikola Arsenić, nastavili da realizuju svoje napade (14:20) i natjerali Dvoršeka da ponovo reaguje minutom odmora kako bi dalje spriječio dalji "raspad sistema" u igri banjalučkog tima.

40 - Loš napad Borca, ali i nedostatak sportske sreće zbog velikog broja pogođenih prečki i stativa, omogućio je šampionu Srbije da se po prvi put odvoje na "plus pet" pogotkom Marjanovića (14:19).

37 - Gosti su preko Nikole Arsenića i Filipa Marjanovića ponovo vezali dva pogotka i odlijepili se na "plus tri" (14:17), ali ono što posebno zabrinjava navijače crveno-plavih je izuzetno neinventivna igra u napadu.

33 - Zoran Nikolić je nastavio da teroriše svojim golovima za +3, uzvratio je Davorin Vujović, a potom i Srđan Trivundža iz sedmerca, vrativši na gol zaostatka Borca (14:15).

Prvo poluvrijeme

5 - Gosti su bolje ušli u meč i pogocima Strahinje Stankovića i Milana Jovanovića najprije poveli sa 0:2,  a poslije novog propuštenog napada crveno-plavih, Novosađani su stigli do četiri gola viška (0:4). Strijelci su bili Ivan Rajičević i Strahinja Stanković.

8 - Prvi gol Borca tek u sedmom minutu koji je postigao Dominik Smojver! (1:4). Uprkos isključenju na dva minuta Branislava Obradovića, Banjalučani su sa igračem manje golom Borisa Šekarića smanjili na 2:4.

10 - Strahinja Stanković je zasad nerješiva enigma za odbranu Borca, postigao je treći pogodak, ali je Ratko Nikolić uzvratio (3:5), da bi u narednom napadu, Ivan Dumenčić imao priliku da smanji na samo "minus jedan" Banjalučana, ali mu je u odlučujućem trenutku ispala lopta!?

13 - "Lale" održavaju razliku od dva-tri gola, zahvaljujući Luki Arseniću, koji je "skinuo" barem tri, četiri "zicera" Banjalučanima, ali su gosti zatajili u napadu pa je trener Nikola Marković pozvao minutu odmora (4:6).

15 - Crveno-plavi su nastavili da promašaju stopostotne šanse (Šekarić s krila visoko iznad prečke), što su iskoristili Novosađani, pa je Miloš Orbović svojim drugim golom odveo goste ponovo na "+3".

17 - Dumenčić je pogodio iz prvog dosuđenog sedmerca za Borac, da bi poslije treće odbrane Damira Efendića, Smojver smanjio na samo gol zaostatka (6:7). 

20 - Strahinja Stanković je četvrtim pogotkom uzvratio sa sedam metara ne dozvolivši Banjalučanima da dobiju priliku za izjednačenje, ali je Dvoršekov tim dobio dva minuta s igračem više zbog isključenja Ivana Rajičevića. Sedmerac međutim nije iskoristio Dumenčić, pa je ostalo 6:8.

23 - Prvi gol Davorina Vujovića opet je vratio Borac na pogodak zaostatka, a isti igrač je nastavio da rešeta mrežu iako su Novosađani preko Aleksandra Guglete spriječili izjednačenje (8:9).

25 - Efendić je odbranio sedmerac i omogućio napad za "egal" koji je osigurao Stefan Janković prvencem i to sa igračem manje! (9:9).

27 - Janković je bio motor Borca u finišu prvog dijela. Njegov drugi gol donio je novo izjednačenje (10:10), a potom je napad domaćina prekinuo trener Dvoršek zatraživši tajm-aut kako bi posavjetovao igrače u namjeri da izbore prvo vođstvo na utakmici.

29 - Šteta, po treći put je stativa bila saveznik gostiju, koji su poslije dva vezana gola Zorana Nikolića opet stekli prednost od "plus dva" (10:12).

30 Golom Marka Ćeranića, Banjalučani su uspjeli da smanje, međutim, raspucao se Zoran Nikolić (četvrti pogodak), ali je opet Šekarić s krila uspio da smanji na 12:13. Prije samog odlaska na odmor pogodio je Aleksej Rastvorcev za konačnih 12:14 na poluvremenu.

Najefikasniji u taboru Borca u prvom poluvremenu bili su Dominik Smojver, Stefan Janković i Davorin Vujović po dva gola, sedam odbrana imao je Damir Efendić, dok je na drugoj strani dvojac Zoran Nikolić i Strahinja Stanković uknjižio po četiri pogotka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC