• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: Hej oteo titulu Valujevu

Dejvid Hej novi je svjetski šampion u teškoj kategoriji u WBA verziji! Dobio branioca titule Valujeva odlukom sudija.

 BOKS: Hej oteo titulu Valujevu Izvor: MONDO

Ruski džin Nikolaj Valujev nije uspio da odbrani titulu svjetskog šampiona u teškoj kategoriji u WBA verziji u meču protiv izazivača, Britanca Dejvida Heja u Nirnbergu.

Hej je pobijedio Valujeva odlukom sudija, poslije 12 rundi, i tako je postao sedmi Britanac koji je stavio šampionski pojas u toj kategoriji.

Nastalo je neopisivo slavlje momka iz Londona, koji je prije meča pretio Valujevu i poručivao da će ga "baciti u konopce nokautom koji do sada nije viđen".

Mnogo više se očekivalo od ovog meča. Izostali su oni pravi udarci, zbog kojih je više od 9.000 gledalaca došlo u arenu u Nirnbergu.

Valujev, koji iza sebe ima 50 pobjeda, od čega 34 nokautom, imao je inicijativu, ali nikako nije uspijevao da zada pravi udarac Heju, koji je imao taktiku da "obigrava" oko ruskog boksera i držao se na bezbjednoj distanci i tako pokušavao da ga izmori.

Britanac je u pojedinim rundama "igrao na ivici", jer je sa spuštenim rukama izazivao Valujeva da ga napadne, ali Rus nije krenuo u ozbiljnije napade. Kada bi ipak krenuo u napad, Hej je čekao da eskivira protivnikovu dugačku ruku, a onda bi mu uzvratio aperkatom ili udarcem u pleksus.

Rus (213 cm i 145 kilograma) i dvadesetak centimetara niži Britanac razmjenjivali su udarce, koje nijednog od njih nisu posebno uzdrmali, a Hej je "najčistije" pogodio Valujeva u lice u samom finišu borbe. Minut prije kraja posljednje runde Hej je kratkom serijom pogodio u bradu Valujeva koji se malo zateturao, ali se vrlo brzo pribrao.

Na našem web sajtu www.mtsmondo.com pogledajte naznimljivije runde.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC