• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Delfini" idu u nove pobjede

Svjetski prvaci se vraćaju na scenu. Vaterpolo reprezentacija Srbije narednog utorka počinje takmičenje u Svjetskoj ligi protiv Turske u Nišu.

 VATERPOLO: "Delfini" idu u nove pobjede  Izvor: MONDO

Svjetska liga je takmičenje koje mnoge reprezentacije koriste za uigravanje ekipa za važnija prvenstva, ali je selektor Srbije Dejan Udovičić poručio da je cilj borba za prvo mjesto. Najprije u grupi, a potom i na završnom turniru, za čiju se organizaciju kandidovao i Vaterpolo savez Srbije, a odgovor Međunarodne plivačke federacije (FINA) trebalo bi da stigne uskoro.

Srpski vaterpolo savez je poslao kandidaturu FINA sa željom da u naredne tri godine jednom organizuje završni turnir Svjetske lige. Idealno bi bilo da FINA odluči da Srbija bude domaćin 2011. godine, jer će tada prvak Svjetske lige obezbijediti direktan plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

U svakom slučaju, ako FINA odluči da Srbija naredne godine bude domaćin završnog turnira Svjetske lige, srpska vaterpolo reprezentacija, čiji je sponzor Telekom Srbija, direktno će se plasirati.

Utakmicom protiv Turske (utorak, 17. novembar, Niš, 18 časova, TV prenos) vaterpolo reprezentacija Srbije počinje novu sezonu u kojoj će glavni cilj biti Evropsko prvenstvo u Zagrebu, početkom septembra 2010. godine.

Do tada ima još dosta, ali je Udovičić rekao da će koristiti svaku priliku za mini-pripreme i uigravanje tima, kao i pripreme u fazama za još jedno naporno reprezentativno ljeto.

"Kad god to budemo mogli, ne želeći da narušavam ambicije i planove Partizana i Vojvodine u Evroligi, okupljaćemo se na mini-pripremama", rekao je Udovičić.

Za utakmicu protiv Turske u Svjetskoj ligi Udovičić je odlučio da pozove i jednog debitanta - Uroša Kalinića, igrača Vojvodine.

Uspjesi Vojvodine na klupskoj evro-sceni još jednom su potvrdili visok potencijal igrača Vojvodine, pa će se tako poslije Borisa Vapenskog i Petra Filipovića i Uroš Kalinić pridružiti igračima koji su ovog ljeta postali svjetski prvaci.

Udovičić je pozvao Kalinića umjesto Stefana Mitrovića. Mladi vaterpolista Partizana tek se nedavno oporavio od koksaki virusa i još nije u pravoj formi. Naravno, za njega su vrata A tima otvorena, ali je selektor procijenio da je sada trenutak da učini ono o čemu je dugo razmišljao - da pruži šansu Kaliniću.

Selektor je istakao i da je neophodno da se formira B tim reprezentacije, kao potpora A timu, ali još više iz potrebe da se iz te ekipe regrutuju budući reprezentativci, a ujedno ta generacija biće okosnica nacionalnog tima poslije Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Poslije meča sa Turskom u Grupi C Svjetske lige, Srbija će narednu utakmicu igrati protiv Rumunije u gostima, a 26. januara biće domaćin Španiji, vicešampionu svijeta.

Udovičićev spisak za meč protiv Turske:

golmani: Slobodan Soro i Branislav Mitrović (Partizan), Gojko Pijetlović (Kataro, Crna Gora);
centri: Duško Pijetlović (Partizan), Slobodan Nikić (Pro Reko), Petar Filipović (Vojvodina);
ostali: Živko Gocić, Marko Avramović, Slavko Gak, Andrija Prlainović, Nikola Rađen, Milan Aleksić (svi Partizan), Vanja Udovičić i Filip Filipović (Pro Reko) i Uroš Kalinić (Vojvodina).


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC