• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARIZ: Novak "skeletor"

Đoković startovao pobjedom nad Huanom Monakom 6:4, 7:5 i plasirao se u treće kolo. U Bersiju se pojavio sa neobičnom maskom.

 PARIZ: Novak "skeletor"  Izvor: MONDO

Gdje je stao u Bazelu, Novak Đoković je produžio u Parizu. Poslije osvajanja turnira u rodnom gradu Rodžera Federera, seriju pobjeda nastavio je u drugom kolu turnira ATP 1000 u dvorani Bersi.

Treću pobjedu u karijeri nad Huanom Monakom, u isto toliko mečeva, ostvario je za 92 minuta neobičnog meča - 6:3, 7:5.

Novak je izmijenio tradiciju. Prošle godine se u Bersiju pojavio sa maskom Zoroa na licu, a sada sa maskom kostura. Veći dio meča sa Monakom odigrao je "kao čudovište".

Međutim, kada je poslije osvojenog prvog seta, u drugom poveo 2:0, činilo se da će Đoković rutinski privesti meč kraju. Ali, došlo je do nevjerovatnog pada u njegovoj igri, zaređao je sa greškama... Opravdanje se može naći u iscrpljujućoj prošloj nedelji u kojoj je osvojio 15. titulu u karijeri.

A onda je uslijedio još nevjerovatniji povratak u drugi set, koji je poslije 2:5 riješio u svoju korist.

Tako je već izjednačio svoje najbolje rezultate u Parizu, odnosno "odbranio" je osminu finale iz prošle godine u kojoj ga je savladao Žo Vilfred Conga.

Monako, koji je u prvom kolu eliminisao domaćeg igrača Žeremija Šardija, je odlično počeo meč protiv Đokovića, Na startu je napravio brejk, a zatim poveo i 2:0.

Međutim, 25-godišnji Argentinac, 30. igrač sa ATP liste, tako je samo naljutio trećeg nosioca, koji je sve bolje servirao i igrao, a naročito ga je izluđivao drop šotovima.

Đoković je napravio seriju 8:1 u gemovima. Prvi set, u kome je napravio dva brejka, dobio je za 39 minuta rezultatom 6:3.

Statistika sve govori - Srbin je u tom periodu imao 12 vinera i devet neiznuđenih grešaka, a Argentinac je napravio samo četiri direktna poena i 12 neiznuđenih grešaka.

Novak je u istom ritmu nastavio i u drugom setu (trajao 53 minuta). Poveo je 2:0.



Zatim je uslijedio pomenuti pad Đokovića. Argentinac je prihvatio taj poklon, osvojio pet uzastopnih gemova i to sve ubijedljivo! Imao je seriju od čak 11 "vezanih" poena, odnosno Novak je osvojio samo jedan poen od 15.

Loše je Đoković "otvorio" i naredni gem, dozvolio je Monaku dvije set lopte, a onda se odjednom podigao kao Feniks iz pepela. Smanjio je na 3:5, zatim se razgoropadio i za čas stigao do konačnih 7:5!

Da bi napravio korak dalje u Parizu u odnosu na prošlu godinu, Đoković će morati da sruši narednu prepreku, a to će biti pobjednik duela Tomi Has (16) - Arno Klemon.

Sa iskusnim, 31-godišnjim Nijemcem, trenutno 17. teniserom svijeta, sastajao se četiri puta, a skor je izjednačen - 2:2. Čak tri puta su igrali ove godine, Novak je pobijedio u Sinsinatiju, a Has je bio bolji u finalu Halea i u četvrtfinalu Vimbldona.

Has je nedavno bolovao od novog gripa i turnir u Parizu mu je prvi poslije oporavka.

Klemon je sada 93. na ATP listi. Uskoro će proslaviti 32. rođendan, a jednom je u karijeri uspio da pobijedi Novaka (2007. u Kvins klubu). Srbin je dva puta pobjeđivao Francuza, davne 2004. u Bukureštu i prošle godine na US openu.

Nagradni fond turnira u Parizu je 2.750.000 evra. Pobjednik će zaraditi 450.000 evra i 1.000 ATP poena.

(MONDO, foto Guliver/Getty images, FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC