• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Srce i glava nisu dali da stanem!

Autor mondo.rs

"Samo me je publika digla, hvala im iz sveg srca na odanosti i energiji koju su mi dali", rekao je "Broj 1" posle pet sati borbe sa Mihailom Kukuškinom.

 Đoković: Srce i glava nisu dali da stanem! Izvor: MN PRESS

Ne da nas nije navikao na poraze u Dejvis kupu, već nas je odvikao i od drame kada on nastupa u singlu.

Ovog puta bilo je izuzetno dramatično, teško i mukotrpno, ali je seriju nepobedivosti nekako odbranio, kao i šanse naše reprezentacije da se plasira u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa za 2016. godinu.

Bravo i hvala!

Novak Đoković, posle pet sati i jednog minuta bespoštedne borbe sa nikad boljim Mihailom Kukuškinom, teniserom koji je imao 1:2 protiv "Broja 1" na njegovom terenu, rekao je da mu je ovo bio možda i psihički i fizički najteži meč u karijeri.

A, koliko ih je, i kakvih, odigrao... Suvišno je nabrajati.

POBEDA!

U petom odlučujućem meču u dvorani "Aleksandar Nikolić", Viktor Troicki pobedio je Aleksandra Nedovjesova rezultatom 3:0 i doneo našem timu presudan, treći poen za četvrtfinale sa Britancima u Beogradu, narednog jula.

"Molim vas, znam da je ovaj meč trajao pet sati, da ste izgubili glasove, meni ste pomogli, vi ste presudili da se vratim u meč i pobedim. Ostanite uz Viktora i podržite ga da dobijemo meč", obratio se Đoković navijačima i dobio ovacije.

Na pitanje novinara RTS: "Novače, kako si?"

"Ne znam...", rekao je klimajući glavom.

"Ovo je bio verovatno, i psihički i fizički, najteži meč u mojoj karijeri", rekao je.

"Protivnik je danas bio na jako visokom nivou, nije padao dugo, tek možda malo pred kraj i to je presudilo. Bio je bolji igrač danas, blizu pobede, a ja posle trećeg seta uopšte nisam znao šta će se dogoditi i gde ću biti...", opisao je Novak stepen umora pri vođstvu Kukuškina od 2:1.

Kukuškin ljut: Čemu ovo!?

Novak je u petak, posle velikih problema sa infekcijom očiju i povlačenja sa turnira u Dubaiju, posle čega je jako teško i ograničeno trenirao, rezultatom 3:0 dobio Aleksandra Nedovjesova, a onda izašao na teren u subotu, u dublu, ali je poražen istim rezultatom u paru sa Nenadom Zimonjićem.

Po staroj navici, u nedelju je već bio spreman za prvi singl, koji uglavnom već nosi sa sobom imperativ pobede i – pet sati se borio kao lav, kako protiv rivala, tako i protiv sebe.

"Publika me je izvukla na kraju, oni su mi dali krila i snagu. Kada igrate za reprezentaciju, to je ono što vam je potrebno, dodatni motiv".

Đoković je potom, još jednom istakao igru Kukuškina.

"Treba mu zaista odati priznanje i čestitati na izvanrednoj partiji, ne bi bilo nezasluženo i da me je pobedio, ali publika je danas bila fantastična i zahvalio bih se svima iz sveg srca na odanosti i energiji koju su mi dali", rekao je i dodao:

"Doveli smo sebe u situaciju da igramo peti meč za treći poen, a nije izgledalo tako posle trećeg seta danas. Sada je na Viktoru da proba da uradi sve za pobedu".

Nema predaje!

"Tri dana igrati na visokom nivou u tri dobijena seta nije lako. Već sam na zagrevanju osetio probleme sa nogama, kao da nisu moje. S tom brigom sam i ušao u meč. Ipak, oslonio sam se na svoje iskustvo i veru u sebe u ovakvim situacijama da mogu da izvučem do kraja. Da su bile druge okolnosti, da nisam imao fenomenalnu publiku, da nisam igrao za svoju zemlju, ovo bi se sve možda ranije završilo", rekao je Đoković novinarima posle meča u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Činjenica da sam igrao u Beogradu i da sam predstavljao svoju zemlju mi nisu dale pravo da pomislim na predaju. Telo je govorilo drugačije, ali glava i srce su hteli da se borim do kraja. Preplavile su me emocije, nisam želeo pred domaćom publikom da izgubim. Nisam hteo da predam. Poslednji atom snage sam dao i drago mi je da je publika to prepoznala i od srca hvala na podršci", dodao je on.

"Ne bi bilo nezasluženo i da je on pobedio. Bio je konstantan sa osnovne linije. Slao mi je nezgodne niske lopte, što je uvek tražilo da se odigra udarac više. U ovom trenutku, kada nisam u potpunosti fizički i psihički spreman, ovo je bio jedan od najtežih mečeva u mojoj karijeri. U svakom pogledu je meč bio naporan. Da nije bilo publike, ne znam kako bi se sve ovo završilo... Vadili su me iz mrtvih. Prezadovoljan sam ishodom meča", rekao je Đoković.

On je dodao da je Kukuškin bio bolji igrač u prva tri seta.

"Izvanredan nastup Kukuškina. Čestitam mu na borbi. Verujem da je sada razočaran posle poraza u pet setova... Pogotovo, jer je bio blizu, jer je bio bolji u prva tri seta. Da li sam ja mogao da budem bolji... Sigurno je da jesam, ali nije samo do mene, već i koliko protivnik dozvoli. Ipak, u ovom takmičenju je bitna ekipna pobeda, a ne lična", rekao je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC