• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Brčko domaćin finalnog turnira Kupa BiH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Organizator i domaćin ovogodišnjeg finalnog turnira Kupa BiH za odbojkašice je ŽOK Bimal-Jedinstvo, koji je ovaj kup osvajao sedam puta

U zgradi Gradske vijećnice u Brčkom održana je konferencija za novinare povodom 11. finalnog odbojkaškog turnira Kupa BiH u Brčkom koji se održava u subotu i nedjelju, 12. i 13. marta.

Organizator i domaćin ovogodišnjeg finalnog susreta Kupa BiH je ŽOK Bimal-Jedinstvo koji je ovaj kup osvajao sedam puta.

RASPORED

Takmičenja će se održati prema sljedećem rasporedu:

Subota, 12. mart - polufinale:

17:30 ŽOK Bimal-Jedinstvo (Brčko) - ŽOK Sloboda (Tuzla)

20:00 ŽOK Kula Gradačac - ŽOK Gacko

Nedjelja, 13. mart:

15:00 Finale.

Na konferenciji za novinare su se obratili Luka Jurić, član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Nataša Pucar, član Upravnog odbora ŽOK Bimal-Jedinstvo, Smail Pezerović, šef stručnog štaba i trener ekipe ŽOK Bimal-Jedinstvo i Dijana Vasić, odbojkašica ŽOK Bimal-Jedinstvo.

Nataša Pucar, koja je i direktor korporativnih komunikacija BIMAL d.d, koji je generalni sponzor kluba, izrazila je zahvalnost gradu Brčko na podršci u organizaciji finalnog turnira Kupa BiH u ženskoj i muškoj odbojci, naglasivši da Brčko iz godine u godinu opravdano nosi epitet grada odbojke zbog velikog broja osvojenih titula u obje konkurencije.

Pucar je naglasila i kako generalni sponzor BIMAL pruža aktivnu podršku u organizaciji svih događaja za klub, uključujući i organizaciju ovog turnira.

Luka Jurić naglasio je kako je ŽOK Bimal-Jedinstvo već šesti put domaćin ovog turnira zbog dokazano izvanredne organizacije te je ispred Saveza čestitao svim učesnicima završnice turnira i naglasio kako svi mogu da očekuju vikend dobre odbojke i jedan kvalitetan sportski događaj.

Prema riječima trenera ekipe Brčaka Smaila Pezerovića, finale i titula Kupa BiH za ovu godinu je cilj i očekuje kako će se Brčanke naći u finalnoj utakmici.

"U finalnom turniru nema loše i nema slabe ekipe, ali kao trener kluba mogu da kažem da se spremam za finale", izjavio je Pezerović.

"Sve željno iščekujemo nove šanse da osvojimo još jednu titulu pobjednika Kupa i sa velikim ambicijama idemo ususret novim uspjesima za naš tim i grad Brčko", izjavila je odbojkašica Dijana Vasić.

Pozvani su svi ljubitelji sporta u Brčko distriktu da dođu u sporstku salu Gimnazije u navedenim terminima i budu glasni u podršci mladim Brčankama i Brčacima, koji će dati sve od sebe da titule pobjednika ostanu u Brčkom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC