• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal: Šarapova mora da bude kažnjena

Autor mondo.rs

Španski teniser smatra da Ruskinja mora da "plati" zbog nemara. Iskoristio je priliku da kaže nešto i o sebi

Rafael Nadal smatra da je Marija Šarapova pogrešila zbog ličnog nemara i da zbog toga mora da bude kažnjena za primer drugima.

Ona je priznala da je "pala" na doping testu na Australijan Openu jer je koristila lek koji je 1. januara stavljen na listu zabranjenih, iako je prethodno od strane Svetske doping agencije uredno obaveštena da sadrži zabranjenu supstancu.

"Teško je zamisliti da nešto tako može da se dogodi, ali greške se dešavaju. Ona treba da bude kažnjena. Želim da verujem da je to samo Marijina greška i da ona to nije htela da uradi. Ali očigledno je po sredi nemar i ona mora da plati zbog toga", rekao je Nadal.

POVEZANE VIJESTI

 Španac, koga su mnogi kritikovali sumnjajući da je koristio nedozvoljena sredstva kako bi ostvario dobre rezultate, iskoristio je priliku da nešto kaže i o tome.

Godinama su brojni teniseri i teniski radnici otvoreno govorili da sumnjaju da je "čist", ali Nadal nikada nije pao ni na jednom doping testu.

"Malo sam već umoran od tih glasina, jer ja sam potpuno čist čovek. Nikada nisam pao u iskušenje da uradim nešto loše", dodao je 29-godišnji teniser.

On je istakao da veruje u sport i sportske vrednosti.

"To je primer za decu i ako radim nešto što se protivi tome, onda lažem sebe, a ne protivnike", naveo je bivši svetski "broj jedan".

Njega je bivši osvajač Rolan Garosa Janik Noa otvoreno prozvao 2011. istakavši da odlične rezultate postiže zahvaljujući dopingu, a 2013. i Belgijanac Kristof Rohus javno je doveo u sumnju da je Nadal "čist".

O MAŠINOJ GREŠKI

PETRA KVITOVA: "Naravno da to nije dobro za Mariju. Ali to je greška iz koje svi treba da naučimo - šta uzimamo i šta stavljamo u svoje telo".

AGNJEŠKA RADVANSKA: "Ovo je veoma tužna vest za tenis. Sve nas je šokirala i niko je sigurno nije očekivao".

SVETLANA KUZNJECOVA: "Ta čudna greška sigurno neće moći da zaseni sve što je Marija postigla u tenisu".

Španski as uvek je otvoreno pričao o tretmanima koje je koristio, pa je tako otkrio i da je u terapiji kolena, koje ga je dugo mučilo, koristio matične ćelije i plazmu bogatu trombocitima.

"Uvek sam bio otvoren tokom cele karijere. Koristio sam i matične ćelije i krvnu plazmu i ona mi je prvi put mnogo pomogla, ali posle toga nije. Rezultati su bili loši i zbog toga sam morao da prestanem da igram tenis i napravim pauzu od sedam meseci. Koristio sam i matične ćelije zbog povrede kolena i one su mi pomogle. Ne radim, nikada nisam radio, niti ću raditi nešto loše", istakao je Nadal, jedan od najboljih tenisera svih vremena sa 14 osvojenih grend slem trofeja u karijeri.

On je napomenuo da nikada nijednu terapiju nije sprovodio "na svoju ruku", već je uvek konsultovao lekara i slušao njegove savete.

"Nikada ništa ne bih uzeo bez prethodne konsultacije sa lekarom u kojeg imam veliko poverenje i koji već godinama brine o zadrvalju španskih tenisera", zaključio je Rafael Nadal.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC