• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARIZ: Novak grabi ka završnici

Arno Klemon zadržao je Novaka Đokovića sat i 15 minuta na terenu u četvrtak i uspio da osvoji četiri gema u duelu sa trećim teniserom svijeta.

 PARIZ: Novak grabi ka završnici Izvor: MONDO

Po dva u svakom - 2:0 (6:2, 6:2).

Rutinskom pobjedom, Beograđanin je napravio korak više u odnosu na učinak na Mastersu u Parizu 2008. godine i plasirao se u četvrtfinale, gdje će peti put u karijeri igrati protiv (9) Robina Soderlina.

Đoković i dalje nema poraz od Šveđanina, koji je u četvrtak izbacio (6) Nikolaja Davidenka sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:4). Posljednji put, Đoković i Soderling igrali su ove jeseni u polufinalu ATP turnira u Pekingu, kada je naš as bio bolji sa 2:0 (6:3, 6:3).

Treći nosilac 2.750.000 evra vrijednog turnira u Dvorani Bersi bio je još ubjedljiviji protiv Klemona (93. ATP, 32 godine) nego dan ranije u susretu drugog kola sa Argentincem Huanom Monakom, kojeg je dobio sa 2:0 (6:3, 7:5).



Duel sa Klemonom, čovjekom koji je u drugom kolu izbacio Nijemca Tomija Hasa, počeo je sa tri uzastopna brejka, od kojih je Đoković napravio dva. Od trenutka kada je prvi put osvojio svoj servis gem i poveo sa 3:1, Novak se nije osvrnuo do kraja seta - 6:2.

U istom stilu nastavio je i u drugom setu, u kojem je na servis Klemona imao prvu meč loptu pri rezultatu 5:1, ali je ipak morao da servira za prolaz u četvrtfinale - 6:2.

Srbija je prethodne večeri ostala bez jednog od dvojice predstavnika u singlu, jer je Viktor Troicki eliminisan od strane Čeha Radeka Stepaneka, a sam turnir ostao je bez prvog favorita Rodžera Federera. Malo je nedostajalo da eliminisan bude i Rafael Nadal, koji je u srijedu morao da spasi čak pet meč lopti u susretu sa Nikolasom Almagrom.

Plasman u četvrtfinale, Đokoviću je donio ček na 55.000 evra, a ukoliko poslije trijumfa nad Federerom u finalu Bazela prošlog vikenda, osvoji i Pariz, zaradiće 450.000 evra i 1.000 ATP bodova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC