• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravi Nole u četvrtfinalu

Autor mondo.rs

Posle slabijih partija u prva dva meča, Novak Đoković u osmini finala turnira u Indijan Velsu konačno prikazao pravu snagu. Naredni rival Conga

Novak Đoković načinio je još jedan korak ka odbrani trofeja na mastersu u Indijan Velsu. Ali, najčvršći.

Posle neubedljivih partija na startu turnira, protiv Felisijana Lopeza odigrao je na svom prepoznatljivom nivou.

Najbolji teniser sveta tijumfovao je sa ubedjivih 2:0, po setovima 6:3, 6:3, i to posle samo 67 minuta igre.

Novak je bio taj koji je sve vreme "diktirao tempo" i vodio meč. On je Lopezu čak tri puta oduzeo servis, dok 21. igraču sveta nije dozvolio da ostvari priliku za brejk.

"Drago mi je što sam odigrao ovakav meč, bez komplikacija. Dobro sam vraćao lopticu, iako je Felisijano težak protivnik. On je levoruk, snažno servira i pogađa uglove terena, izlazi na mrežu. Snažan je i dobro se kreće. Ali, bio sam čvrst, nisam mu dozvolio da izađe na mrežu mnogo puta. Bilo je dobro", rekao je Đoković posle meča.

Đoković odlično poznaje igru špansku tenisera, budući da im je to bio deveti susret u karijeri, a da je prvi reket sveta čak osam rešio u svoju korist.

Lopez je jedini put slavio nedavno u četvrtfinalu turnira u Dubaiju, kada mu je Novak predao duel zbog infekcije očiju. To je Đoković bio jedini poraz u 2016. godini , uz 19 pobeda.

"Trudio sam se da budem strpljiv i da čekam svoje šanse, a kada su se ukazale morao sam da ih iskoristim. Mislim da Lopez nije odigrao na svom najboljem nivou, ali mislim i da sam ga naterao da odigra udarac više, što je veoma važno protiv igrača kakav je on", dodao je prvi teniser sveta.

Novak
Izvor: YouTube

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv još jednog starog znanca - Francuza Žoa Vilfreda Conge, koji je bio bolji od Austrijanca Dominika Tima (6:3, 6:2).

Srpski as do sada je 20 puta igrao sa devetim teniserom sveta i ostvario je skor 16-4. Poslednji put sastali su se prošle godine na mastersu u Šangaju, kada je srpski Đoković ubedljivo slavio (6:2, 6:4).

Novak Đoković do sada je Indijan Velsu trijumfovao četiri puta u karijeri, a ukoliko mu pođe za rukom i ove sezone, biće najuspešniji u istoriji tog turnira, a ujedno i jedini uz Rodžera Federera koji je osvajao tri trofeja u nizu.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 7,1 milion dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC