• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloše, spremi se: Novak (opet) pobedio Rafu!

Autor mondo.rs

Neizvesnost u 48. duelu Đokovića i Nadala trajala je jedan set. Posle (uobičajena?) rutina. Za 27. titulu na Masters turnirima sa Raonićem u nedelju.

(1) Novak Đoković – (4) Rafael Nadal, 48. susret – ovog puta za finale Mastersa u Indijan Velsu, koje su igrali dva puta do sada i svakome je pripalo po jedno.

Španac je bio bolji 2007, Srbin 2011. godine.

Za finale sa (12) Milošem Raonićem, koji je u prvom polufinalu ove subote uveče pobedio (15) Davida Gofana 6:3, 3:6, 6:3, boriće se četvorostruki osvajač "petog gren slema", Đoković i trostruki, Nadal.

Đoković ima 24:23 protiv Nadala, kojeg je pobedio pet puta uzastopno od poraza u finalu Rolan Garosa 2014. godine ne ostavivši levorukom rivalu ni set u tih pet mečeva. Poslednja tri rezultata glasila su 6:2, 6:2, zatim 6:3, 6:3 i surovih 6:1, 6:2 početkom godine u Dohi.

Beograđanin je prvi put osvojio turnir u Kalifornijskoj pustinji 2009. pobedom nad Mardijem Fišom u finalu, 2011. je savladao Nadala, a u prethodne dve sezone pobeđivao je Rodžera Federera, s kojim je odigrao tri meča manje u karijeri nego sa Špancem.

Dvostruki uzastopni šampion sedam i kusur miliona dolara vrednog turnira, kada je muška konkurencija u pitanju, brani 1.000 bodova, ali i "merka" bogate premije koje očekuju tenisere - 1.028.300 dolara pripašće šampionu ove sezone, 501.815 finalisti, a 251.500 polufinalistima.

Nadal je posle trijumfa nad Đokovićem 2007. godine pobeđivao Endija Mareja u finalu 2009. i Huana Martina Del Potra 2013. Prošle sezone ispao je u četvrtfinalu od Raonića, tako da je branio samo 180 bodova i već je sakupio novih 180 za plasman u polufinale.

Videćemo da li će ga tu Đoković i zadržati.



TOK MEČA:

5:2 - Bekhend paralela, po bekhend paralela i 5:2. Novak briljira. Još gem i da konstatujemo da je i šesti put u nizu, bez izgubljenog seta, pobedio jednog od dvojice najvećih rivala koje je imao u karijeri.

4:2 - BREJK!

Nadal je uz 11 odigranih poena nekako sprečio brejk u četvrtom gemu, potom ponovo gledao kako Novak "crta" po terenu za 3:2, a kada je Đoković promenio taktiku i odustao od "jurenja" brejka, već je ostao malo pozadi i pustio Rafu da traži vinere, napravio je brejk - vodi 4:2!

2:1 - Nadalu je potrebno deset minuta da osvoji gem, Đokoviću dva.

1:1 - Šesnaest poena odigrali su u drugom gemu, Novak je imao jednu brejk loptu, ali je nije iskoristio i na kraju posle deset minuta borbe Nadal je sprečio brejk.

1:0 - Ovog puta prvi je servirao Novak i poveo.

DRUGI SET:

7:6 - SET! VELIKA BORBA!

Bravo, Novače. Uf, bilo je "tesno". Bilo je 5:2 u taj-brejku, kada je Nadal iskoristio dve neiznuđene greške i smanjio na 5:4, a onda iskoristio jedan suncem oslabljen smeč Đokovića duboko iz polja i izjednačio na 5:5, međutim to nije uzdrmalo Novaka - dobio je naredna dva poena, jedan na svoj, jedan na servis rivala i poveo 1:0 u setovima, iako je napravio čak 25 neiznuđenih grešaka.

Ovo je 12. set u nizu koji je Nole dobio protiv Rafe. Čekamo 13!

6:6 - Posle tri godine - taj-brejk u meču Đokovića i Nadala!

5:6 - Impresivan Rafa u 11. gemu, počistio je Novaka za dva minuta sa četiri poena iz četiri pokušaja. Ovo podseća na onog starog Nadala s kojim je Đoković igrao epske mečeve.

5:5 - SET LOPTA! Ništa...

Naivan pokušaj servis-volej igre na 30:30 umalo je koštao Novaka gubitka seta, jer je Rafa to osetio i kaznio, ali je Đoković na set loptu protivnika odigrao maestralan poen i potom još dva, za 5:5. Bravo!

4:5 - Novak je imao 15:30, Nadal imao vere u svoj forhend i upisao je peti gem na semafor. Rafa konstantno insistira na servisima u telo Đokovića, što mu za sada u mnogome pomaže pred 16.000 ljudi na drugom najvećem teniskom stadionu na svetu.

4:4 - S "nulom". Brzo, kratko, jasno. Novak svoje gemove osvaja rutinski, Nadal se muči na svoj servis. Neka to bude najava nečega što će se dogoditi uskoro...

3:4 - Odahnuo je Nadal!

Najavili smo, razbuktala se borba u sedmom gemu, koji je trajao 10-ak minuta. Đoković je imao dve vezane brejk lopte, a drugu je Nadal spasao srećno, uz pomoć vrha mreže, posle čega se igralo na razliku dugo, a kad god je bilo "gusto", Španac se vadio dobrim servisima. Forhend ga služi, bekhend ne, ali Novak nije za sada uspeo to potpuno da iskoristi...

3:3 - Posle rane razmene brejkova tri sigurna gema odigrali su Nole i Rafa na svoje servise. Čeka se da se razbukti prava borba.

1:2 - RIBREJK!

Nije dugo Nadal imao prednost. Već u narednom gemu Đoković je vezao četiri odlična poena, isključivo se "on pitao" u razmenama, vinerima je osvojio prvi gem na meču i uzeo servis za izjednačenje.

0:2 - BREJK!

Nije dobro počelo. Đoković je duplom servis greškom doveo sebe u neprijatnu situaciju (15:30), potom odlučio da zameni reket, ali nije promenio mnogo u razmenama, Nadal je s dva lepa vinera stigao do brejk lopte i iskoristio je.

0:1 - Nadal dobija prvi gem, ali ne bez borbe. Bilo je 30:30 kada je Novak olako napravio dve greške i ispustio priliku za rani brejk.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC