• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARIZ: Đoković raznio Nadala

Novak Đoković je demolirao Rafaela Nadala u polufinalu turnira Masters serije u Parizu – 6:2, 6:3.

 PARIZ: Đoković raznio Nadala Izvor: MONDO

Poslije samo 76 minuta borbe, Španac je položio oružje i ukoliko Srbin trijumfuje u nedelju u finalu, preuzeće drugo mjesto na ATP listi.

U 27. finalu u karijeri, na putu ka 16. tituli, stajaće mu pobjednik drugog polufinala u kome se sastaju Francuz Hael Monfis i Čeh Radek Štepanek.

Prvi set prvog polufinala trajao je 33 minuta.

Đoković je poslije uvodnih 2:2 dodao gas i "raznio“ Španca. Osvojio je 15 od narednih 16 poena, odnosno četiri uzastopna gema – 6:2.

Seriju nije prekidao – poveo je 3:0 u drugom setu i tek tada dozvolio rivalu da se „upiše“. A onda ga je dokusurio osvojivši gemove na svoj servis – 6:3.

Đoković je blistao u areni pariskog Bersija. Imao je ulogu mačke naspram miša Nadala. Sve mu je polazilo za rukom, sevali su snažni i precizni forhendi i bekhendi, a i servis mu je bio sjajan – Nadal nije imao nijednu brejk loptu.

Španac nije ličio na sebe. U prethodnim mečevima u Parizu "vraćao se iz mrtvih“, spašavao je meč lopte na servise Almagra i Robreda, nadmudrio je u četvrtfinalu i Congu... Ali, Novak je odigrao fantastično i Nadal je bio nemoćan. Na momente se Srbin poigravao sa nekadašnjim „brojem jedan“ svjetskog tenisa.


O tome dovoljno svjedoči odnos ukupnog broja osvojenih poena – 55:33. Đoković je napravio 31 direktan poen i imao 14 neiznuđenih grešaka, dok je Rafa imao 13 vinera i samo osam grešaka, ali je zbog dominacije protivnika ubjedljivo poražen

Zato će, ako osvoji turnir u Parizu, Novak Đoković sa dvije titule osvojene za dvije nedelje zasluženo biti drugi na ATP listi. U tom slučaju, iza leđa Rodžera Federera biće bar 14 dana, do završetka Masters kupa u Londonu, gdje će Đoković braniti trofej.

Bio je to 20. duel Đokovića i Nadala, a Srbin je smanjio prednost Španca na 6:14. Međutim, potvrdio je da je bolji na tvrdim podlogama na kojima su odigrali devet mečeva, a Novak je dobio šest.

Hael Monfis ima 23 godine i trenutno je 16. na ATP listi, dok je 30-godišnji Radek Štepanek na 14. mjestu. Jedan od njih dvojice igraće protiv najboljeg srpskog tenisera za trofej u nedjelju.

Đoković je pobijedio Monfisa tri puta – na US openu 2005, na Rolan Garosu 2006. i na Olimpijskim igrama 2008. Francuz je bio bolji od Novaka samo jednom, i to 2004. na čelendžeru u Bergamu.

Srbin je sa Štepanekom igrao šest puta, a poražen je samo jednom (u Roterdamu 2006). Đoković ga je pobjeđivao 2006. u Zagerbu, godinu dana kasnije na US openu u meču koji se još prepričava (6:7, 7:6, 5:7, 7:5, 7:6), u Rimu 2007. Čeh je predao meč, a ove godine je Novak još dva puta bio bolji – ponovo na US openu i prošle nedjelje u Bazelu, na turniru koji je osvojio.

Nagradni fond turnira u Parizu je 2.750.000 evra. Pobjednik će zaraditi 450.000 evra i 1.000 ATP poena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC