• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Partizan prevazišao sebe!

Rukometaši Partizana napravili su pravi podvig u prvom meču 3. kola Kupa EHF, pobijedivši predstavnika zemlje evropskih prvaka!

 RUKOMET: Partizan prevazišao sebe! Izvor: MONDO

Partizan - Svenborg 28:24 (12:10)!

Crno-bijeli su se nadali da bi mogli da bi mogli da ostvare minimalnu pobjedu, ali malo ko je mogao da očekuje da će protiv trećeplasirane ekipe danskog prvenstva slaviti pobjedu od četiri gola razlike!

Naravno, ovaj rezultat ne garantuje prolazak Partizana u narednu rundu takmičenja, ali je svakako lijep uspjeh mlade ekipe koja ove sezone brani titulu prvaka Srbije.

Nošeni podrškom Grobara, igrači Partizana odlično su počeli meč, poveli sa 3:1, ali Danci preokreću rezultat u svoju korist i sve do finiša prvog poluvremena igralo se gol za gol. Crno-bijeli, inspirisani odličnim odbranama Abadžića, kreću u novu ofanzivu i prave osjetnu razliku - 12:8, ali su se gosti do kraja prvog dijela vratili na minus dva - 12:10.

Igrači Svenborga brzo su stigli prednost Partizana početkom drugog dijela i ponovo je viđena "rezultatska klackalica" do 52. minuta, kada crno-bijeli serijom od 3-0 dolaze na 23:20.

Danska ekipa se ponovo vraća u meč (22:23), ali odlični Dragan Tubić tada vezuje dva gola i Partizan se ponovo "odlijepio" i ponovo stiče četiri gola prednosti - 26:22, koju je sačuvao do kraja meča.

Tokom meča trener Partizana Saša Bošković ljutito je reagovao na nekoliko odluka sudija, a jednom prilikom temperamentni strateg crno-bijelih je, pokazujuću sudijama šta se dogodilo, čak došao do trenera Svenborga Gudmundura Gudmundsona i nehotice ga srušio!

Najefikasniji igrač meča bio je Miloš Milinić sa osam golova, a Tubić je postigao sedam.

Trener Svenborga Gudmundor Gudmunson istakao je da njegov tim nije dobro igrao u Beogradu. "Veoma sam razočaran. Mislim da će naredna utakmica biti teška i interesantna", rekao je Gudmunsen.

Rukometaš Partizana Ilija Abutović naglasio je da se njegova ekipa spremala za Dance i da je "ispoštovala sve što je bilo dogovoreno".

"Nadam se da ćemo u revanšu da ponovimo dobru igru u odbrani i ponovimo dobar rezultat - što znači da vjerujem da možemo da prođemo u naredni krug takmičenja", rekao je Abutović.

Revanš meč je 22. novembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC