• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak pričao sa Endijem, Bili Džin King ga hvali

Autor mondo.rs

Đoković se još jednom osvrnuo na problem koji je nastao nakon njegove "sporne" izjave u Indijan Velsu. Legendarna teniserka otkrila da je sa njim vodila sjajan razgovor

 Đoković o spornoj izjavi, Bili Džin King ga hvali Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Novak Đoković našao se poslednjih dana na udaru javnosti, nakon što je posle iznošenja svog mišljenja "uvučen" u temu o polnoj ravnopravnosti.

Đoković je rekao da bi teniseri možda trebalo više da zarađuju jer su gledaniji, što je naišlo na veliki broj kritika u javnosti.

 On je potom u saopštenju pojasnio svoj stav, nakon što su ga mnogi pogrešno protumačili, i naveo da nije imao nameru bilo koga da uvredi, kao i da je uvek sa svim svojim koleginicama imao dobar odnos.

Među onima koji su najviše kritikovali najboljeg igrača sveta bili su Serena Vilijams i Endi Marej.

Novak je sa većinom njih razgovarao.

"Rekao sam šta sam imao da kažem. Razgovarao sam sa Bili Džin King, koja se među prvima borila za jednake zarade, o prilikama koje teniseri imaju i mogućnostima da utiču na druge sfere života. Marej mi je poslao poruku i razgovarali smo iskreno i otvoreno, a ja sam poslao poruku Sereni, Karolini Voznijacki, Ani Ivanović i drugima. Želeo sam da razumeju šta sam zaista rekao, jer mi nije bila namera da bilo koga uvredim, niti da moja izjava dobije neku negativnu konotaciju".

Legendarna Bili Džin King posle razgovora sa srpskim tenisom napisala je da je on "klasa za sebe i istinski šampion".

Ona je na svom Twitteru nalogu objavila fotografiju s najboljim teniserom sveta i nekadašnjom rivalkom Kris Evert i napisala da su oni u Majamiju imali "sjajan razgovor", pre svega o nagradnim fondovima na muškim i ženskim turnirima.

"Kris i ja smo upravo imale sjajan razgovor sa Novakom Đokovićem. On je klasa za sebe i istinski šampion", napisala je legendarna teniserka.

On je još jednom pokušao da objasni da nije želeo da pravi bilo kakve podele.

"Ovaj sport mi je mnogo dao i moja dužnost je da govorim o raspodeli nagrada u tenisu. Nisam pravio razlike po pitanju roda, verujem u jednakost, a svi mi dajemo doprinos na svoj način. Žao mi je ako sam na bilo koji način uvredio teniserke", dodao je Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC