• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedelja vaterpola

Vaterpolisti Srbije u utorak otvaraju takmičenje u Svjetskoj ligi protiv Turske, Partizan i Vojvodina igraju Evrointer ligu, a potom i Kup Srbije.

 Nedelja vaterpola  Izvor: MONDO

Ova nedelja, bar što se tiče sporta, protećiće u znaku vaterpola.

Reprezentacija Srbije, svjetski prvak, počinje novu takmičarsku sezonu u utorak utakmicom protiv Turske u Nišu (18 časova) u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Turska nije protivnik od koga se treba plašiti, ali svakako ni potcijeniti, jer su Turci pobijedili na "B" Prvenstvu Evrope.

"Ulazimo u novi ciklus obaveza. Drago mi je što dolazimo u Niš i što ćemo poslije šest godina ponovo igrati na 'Čairu'. Uvijek je tu bila dobra atmosfera i nadam se da će tako biti i u meču sa Turskom", rekao je srpski selektor Dejan Udovičić uoči utakmice u Nišu, koja će početi minutom ćutanja u znak počasti preminulom patrijarhu Pavlu.

Još ranije je objavljeno da će sa kapicom najboljeg nacionalnog tima Srbije debitovati igrač Vojvodine Uroš Kalinić, a tim i dalje čine momci koji su ovog ljeta pokazali da su najbolji na svijetu.

U Svjetskoj ligi, rivali Srbije još su vicešampion svijeta Španija i Rumunija. Upravo će "delfini" protiv Rumuna odigrati naredni meč u Svjetskoj ligi - 8. decembra u Oradei.

Vaterpolo savez Srbije poslao je kandidaturu za organizaciju završnog turnira Svjetske lige (od 12. do 20. jula 2010. godine), a još se čeka odgovor iz FINA.

Titulu u Svjetskoj ligi brani Crna Gora, koja je ove godine pobijedila na završnom turniru u Podgorici, druga je bila Hrvatska, a Srbija treća.

Nedelju vaterpola, nastaviće vaterpolisti Vojvodine, koji u srijedu dočekuju mađarski Ferencvaroš u svojoj drugoj utakmici Evrointer lige, a dan kasnije, u četvrtak, Ferencvaroš će biti gost Partizana. I Vojvodina i Partizan do sada imaju po jedan trijumf u novoformiranom regionalnom takmičenju - Novosađani su pobijedili Eger u gostima, a srpski šampion je bio bolji od mađarskog prvaka, Vašaša u prvoj utakmici lige.

Zanimljivo, Ferencvaroš ima dvije pobjede u Evrointerligi. Obe je ostvario u gostima protv mađarskih ekipa, Ujpešta i Honveda, koji je učesnik Evrolige i nalazi se u grupi sa Partizanom.

Krajem nedelje, odnosno 20. i 21. novembra na Banjici će biti odigran završni turnir Kupa Srbije.

U polufinalu igraju: Partizan - Beograd i Vojvodina - Niš.

Partizan i Vojvodina su apsolutni favoriti i za očekivati je da se te dvije ekipe ponovo bore za trofej u nacionalnom kupu Srbije. Prošle godine prvi je bio Partizan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC