• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Reagovanja na žrijeb za EL

Svi respektuju Partizan, protivnici zaziru od Vojvodine.

 VATERPOLO: Reagovanja na žrijeb za EL Izvor: MONDO

Vaterpolisti Partizana i Vojvodine dobili su protivnike u prvoj fazi takmičenja Evrolige, a utisak je da su Novosađani dobili teže rivale.

Jadran iz Herceg Novog, zagrebačka Mladost, prošlosezonski učesnik Fajnal-fora i najbolja španska ekipa Barseloneta izuzetno su jaki, ali je Vojvodina ove sezone pokazala da i sa mladim timom može da se nosi sa velikanima.

Šta kažu protivnici Partizana i Vojvodine?

Prvi protivnik crno-bijelih biće Budva, koja u svojim redovima ima nekolicinu bivših reprezentativaca Srbije - Denisa Šefika, Petra Trbojevića, Aleksandra Ćirića, Branka Pekovića i Petra Ivoševića.

Trener Budve Veselin Krivokapić ocijenio je da je Partizan u prednosti u odnosu na ostale ekipe u Grupi (Honved i Olimpijakos), prije svega zbog velikog iskustva i stalnog igranja u samim završnicama Evrolige.

"Svakako da ova grupa spada u kategoriju teških. Međutim, znali smo da će biti veoma teško, jer smo došli iz četvrtog šešira. Šta je tu je, očekivalo smo ovako nešto. Partizan, Olimpijakos i Honved su tri tima koja posjeduju kvalitet. Beograđani su u prednosti u odnosu na sve, iz prvog su šešira i imaju veliko iskustvo. Mi ćemo se sa preostale tri ekipe boriti za drugo mjesto", rekao je Krivokapić, prenose podgoričke "Vijesti".

Krivokapić je dodao da njegova ekipa može da se nosi sa svima u svom bazenu.

"Otežavajuća okolnost je što prvi meč igramo sa Partizanom na svom bazenu i on će odrediti dalji tok takmičenja. Ako bismo slavili ili igrali neriješeno, onda bismo išli na dva vezana gostovanja Olimpijakosu i Honvedu mnogo rasterećenije. Ako izgubimo, biće to težak put, ali daćemo sve od sebe da budemo konkurentni svima", istakao je trener Budve, inače trenutno vodeće ekipe u regionalnoj Jadranskoj ligi.

Jadran iz Herceg Novog ove sezone važi za jednog od glavnih favorita, ne samo za plasman na Fajnal-for već i za osvajanje titule prvaka Evrope.

Vojvodini će biti izuzetno teško ne samo zbog Jadrana, već i zbog ostale dvije ekipe - Mladosti i Barselonete.

"Mislim da smo dobili dobru grupu, iako je izuzetno teška, jer imamo dva protivnika vrhunskog kvaliteta. Interesantno je da je slična kao i prošle godine, kada su isto sa nama bile u grupi Mladost i Barseloneta, međutim novost je novosadska Vojvodina. Ipak, mislim da možemo biti zadovoljni žrijebom i da u ovoj konkurenciji moramo jurišati na prvo mjesto u grupi, iako to neće biti nimalo lako", rekao je šef stručnog štaba Jadrana Zoran Mustur.

I on je ocijenio da je Partizan "blagi favorit" u svojoj grupi C.

Emil Nikolić, trener Mladosti, složio se da je grupa u kojoj su Jadran, Barseloneta i Vojvodina, izuzetno teška.

"Barseloneta je ove sezone izuzetno jaka, Vojvodina je, recimo, pobijedila na gostovanju u Egeru i to bez četvorice igrača, a Jadran HN je, po meni, favorit Evrolige. Biće teško, ali nama će ova godina poslužiti, prije svega, da vidimo sa kakvim snagama raspolažemo, odnosno da u prvi tim ubacimo što više mladih igrača koji će biti okosnica kluba u narednih nekoliko godina", rekao je trener zagrebačkih "žabaca".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC