• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Raonić? Želim da uživam u trenutku

Autor mondo.ba

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, noćas je pobijedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina i plasirao se u osminu finala ATP Masters turnira u Majamiju.

Mladi Sarajlija na Floridi igra u životnoj formi što je dokazao i eliminacijom sa turnira i slavnog Španca Rafaela Nadala.

Džumhur je najprije kratko analizirao trijumf nad Kukuškinom poslije preokreta 2:1 u setovima 4:6, 6:1, 6:2.

"Težak meč i psihički i fizički, to sam znao i bio sam spreman. Kukuškin igra potpuno različit tenis, od onoga kojeg igra Nadal i njegova igra mi nije omogućavala u prvom setu da odigram kvalitetno. Ipak, uspio sam u drugom da pronađem igru, a bilo je puno dugih poena, mnogo trčanja, dosta iscrpljujućih poena, ali to je bilo ono kako sam morao igrati da bih ga dobio", rekao je Džumhur.

Raonić: Džumhur je brz

Miloš Raonić, rođeni Podgoričanin smatra da protiv Džumhura neće biti nimalo lako.

"Moram dobijati poene na svom servisu i stvarati šanse na njegovom. On će definitivno pružiti žestok otpor, veoma je brz, ima brze noge i očekujem dosta lopti nazad. Mislim da je najvažnije da diktiram igru na centru terena", izjavio je Raonić i dodao da ima dovoljno informacija o prvom reketu BiH.

Kanađanin je u karijeri osvojio osam titula i trenutno je 12. na ATP listi.

"Ima veoma čudnu igru, ali čim sam se navikao na njegove udarce bilo je lakše igrati. Mentalno sam bio opet čvrst i ponovo sam uspio da nakon gubitka prvog seta, dobijem druga dva, što mi je nekada nedostajalo. Sada je i to na svom mjestu i puno mi je lakše igrati", prenijela je agencija "Anadolija".

U osmini finala ATP Mastersa u Miamiju igraće protiv Kanađanina crnogorskog porijekla Miloša Raonića.

"Sljedeći je Raonić i tu ne očekujem ništa posebno. Želim da uživam u ovom trenutku i turniru. Ovo je bio najbitniji turnir ove godine, a iskreno nisam ni sanjao da će ovako na kraju ispasti. Ovim bodovima sam obezbijedio Roland Garos i Vimbldon i puno će mi biti lakše igrati u nastavku sezone", naglasio je Džumhur.

Plasmanom u osminu finala, Džumhur je inkasirao 67.590 dolara, a ukoliko uspije da preskoči i Raonića, zaradiće ček na 128.215 dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC