• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BL Volley za istoriju (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Univerzitetski odbojkaški klub BL Volley je pobjedom u četvrfinalnoj seriji plej ofa ženske Premijer Lige BiH nad ekipom ŽOK Modriča ostvario najbolji plasman u istoriji kluba.

 Banjalučke odbojkašice su nakon tri susreta bile uspješnije i slavile prolaz u polufinalu gdje ih očekuje veliki izazov, najuspješnija ekipa iz ligaškog dijela takmičenja, ŽOK Gacko.

Uspjeh  nije slučajan jer se u klubu godinama sistematski radi na podizanju kvaliteta u svim aspketima, od sportskih do organizacionih, o čemu govori i predsjednik kluba, Milan Torbica.

"Moram prije svega čestitati djevojkama na izuzetno dobroj sezoni. Naporna sezona ulazi u završnicu i znamo da smo kvalitetno radili od početka kako bi danas bili među četiri najbolje odbojkaške ekipe u BiH. Prošlu sezonu smo završili u četvrtfinalu plej ofa i ovaj stepenik više ove sezone je pokazatelj da smo na dobrom putu", rekao nam je Torbica.

Uz veću podršku moglo bi se i do većih rezultata.

"Kao i većini sportskih kolektiva, tako su i nama najveći problem finansije. Uspijevamo da opstanemo zahvaljujući volonterskoj podršci ljubitelja odbojke i poslovnih ljudi koji su prepoznali ispravan put kojim se krećemo. Nadamo se da ćemo kao najuspješniji banjalučki ženski kolektiv dobiti i više pažnje od gradskih struktura. Nama ne treba puno jer poslujemo domaćinski i transparentno, ali uz stabilno finansiranje mogli bismo da uradimo još veće stvari. Moj san je utakmica nekog evropskog Kupa pred punim tribinama u Banjaluci, a vjerujte za to nam ne treba mnogo", kaže Torbica.

Ono što je specifično za BL Volley je činjenica da su sve igračice ujedno i uspješni studenti.

"Ono što možemo da riješimo sami nam ne predstavlja problem. Imamo kvalitetan sporazum o tehničko-poslovnoj saradnji sa banjalučkim Univerzitetom i to je nešto što nas raduje i zbog godina koje dolaze, jer na kraju krajeva sve djevojke koje igraju u našem timu su studenti i na taj način one predstavljaju Univerzitet u Banjaluci u najboljem mogućem svjetlu. Mi želimo da sve djevojke, iz cijele Republike Srpske i BiH, koje se bave odbojkom znaju da kad dođu na studije u Banjaluku imaju mjesto na kom mogu da nastave svoju sportsku karijeru i mislim da je to odgovorno i prema Univerzitetu ali i prema tim djevojkama. Mi smo se prihvatili tog zadatka i smatram da ga dobro radimo".

Važna karika tima, Vesna Crnčević, zna odakle dolaze dobri rezultati u ovoj sezoni.

"Od samog starta priprema djevojke su ozbiljno shvatile ambicije i ciljeve kluba i samim tim su svojim zalaganjem doprinijele da igra ove sezone bude na zavidnom nivou. Tu je bila i jaka međusobna konkurencija koja, po meni, ima veliki uticaj na to da djevojke konstantno daju svoj maksimum na treninzima i rezultati onda dolaze sami po sebi", kaže Crnčevićeva.

Na putu do polufinala plej ofa zaustavljena je Modriča nakon tri utakmice.

"Nažalost, ekipa Modriče je ostala u prvom meču play off-a bez svog lidera, Amile Lojić, što je svakako uticalo na njihovu igru. Mi smo bile fizički spremne i već dobro uigrane, tako da krajnji ishod nije bio neočekivan. Sad nas čeka težak protivnik, ekipa Gacka koju smo prošle sezone savladale u Banjaluci u gotovo identičnom sastavu i to je ono što nas i sada motiviše da vjerujemo u pobjedu. Svjesne smo njihovih kvaliteta i pozicije na tabeli, ali i to je jedan motiv više. Ulazimo rasterećeno u meč, jer je i ovaj rezultati koji smo postigle, najbolji do sada. Pozivam ljubitelje odbojke da dodju u subotu u Kampus da nas podrže i naprave dobru atmosferu, a mi obećavamo dobru odbojku", rekla je Crnčevićeva.

Jedna od glavnih poluga tima, Milica Hrnjež, smatra da je cilj u ovoj sezoni ispunjen.

"S obzirom na to da smo u toku sezone imali promjenu trenera kao i povredu dvije važne igračice, mogu reći da smo i više nego zadovoljne postignutim. Rezultat koji smo ostvarile do sada je u stvari i bio cilj za tekuću sezonu, a sve preko toga će biti prava senzacija. Kako je vrijeme odmicalo i ekipa je bila sve uigranija i više smo vjerovale jedna u drugu što je na kraju proizvelo ovaj uspjeh. Bilo je naravno i oscilacija u igri, ali smo srećom na kraju uspjele posložiti kockice onako kako smo i zamislile", kaže Milica.

Četvrtfinalna serija protiv Modriče je započeta porazom 3:2 na gostovanju.

"Nakon tog meča, morale smo se prije svega mnogo ozbiljnije psihički spremiti za revanš kod kuće jer više nismo imale pravo na grešku. Ovdje moram napomenuti da je nažalost i povreda njihove najbolje igračice Amile Lojić, nama olakšala put do polufinala, kao i dobra atmosfera na tribinama, pa koristim priliku da ovim putem pozovem sve koji su u mogućnosti da dođu u subotu i podrže nas na putu do još jednog velikog uspjeha ovoga kluba. Gacko je ove sezone tri puta slavilo protiv nas, ali ostaje vjerovanje da možemo da ih dobijemo. Moramo da vjerujemo jedna u drugu i u naporan rad koji nas je doveo ovde", završila je Milica Hrnjež.

Prva polufinalna utakmica plej ofa ženske Premijer lige BiH između BL Volleya i Gacka igra se u subotu u Banjaluci sa početkom u 18:30 u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Kampusu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC