• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Kimi se povukao na godinu dana

Svjetski šampion iz 2007. godine, Kimi Raikonen najavio je da će se povući iz Formule 1 na godinu dana.

 F1: Kimi se povukao na godinu dana Izvor: MONDO

Tačnije, tu informaciju za finski dnevnik "Turun Sanomat" otkrio je Raikonenov menadžer Stiv Robertson.

Finac se po završetku ove sezone dogovorio da ode iz Ferarija i ustupi mjesto Fernandu Alonsu, ali je vjerovatno očekivao da će za njega biti mjesta u starom timu, Meklarenu. Ali, kada je britanska ekipa objavila da će kolega šampionu svijeta iz 2008. godine Luisu Hamiltonu biti aktuelni prvak, Britanac Dženson Baton, Raikonen se odlučio za "pauzu".

Da je umoran od Formule 1, Finac je naglasio nekoliko puta tokom trogodišnjeg boravka u Ferariju, a italijanski tim bio je vidno nezadovoljan njegovom motivacijom, formom, rezultatima u prethodne dvije godine. Čim su čuli za Raikonenovu odluku, svjetski mediji počeli su sa spekulacijama oko toga da li će se Raiko ikada više vratiti u "najbrži cirkus", da li će se možda povući zauvjek ili samo preusmjeriti na reli takmičenja, koja su mu velila strast.

"Jedina opcija za narednu sezonu u Formuli 1 bio je Meklaren. Ili to ili ništa. Kimi i Meklaren nisu bili u mogućnosti da postignu sporazum, tako da on tokom 2010. godine neće voziti u Formuli 1. Pauza će trajati najmanje godinu dana", ogradio se Robertson u slučaju da se Kimi ne vrati u cirkus 2011. godine.

Navodno, između Meklarena i Raikonena zapelo je oko nekoliko stavki: plata, obaveze prema sponzorima i sloboda oko toga da u slobodno vrijeme vozi reli.

Pošto mu ugovor sa Ferarijem još važi, Raikonen je shvatio da će više zarađivati kao neaktivan vozač, primajući platu u Ferariju do kraja 2010. godine, nego da potpisivanjem za drugi tim poništi važeći ugovor.

"Turun Sanomat" piše o tome da bi Raikonen mogao da se vrati u Red Bul 2011. godine, a da će naredne sezone voziti u čuvenoj trci "24 časa Le Mana".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC